1. Home
  2. Recepten
  3. Fruit
  4. Vijgen
  5. Supersnel antipasti-buffet

Supersnel antipasti-buffet

  • Italiaans, Buffet
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-09-2004

Ingrediënten 10 personen


** 200 gram kant-en-klare carpaccio (vleeswarenafd.)
** 200 gram salami
** 200 gram mortadella
** 200 gram rauwe ham
** 1 grote rijpe meloen
** 5 of 10 verse vijgen
** 200 gram verse zwarte olijven (met of zonder pit)
** 200 gram verse groene olijven (met of zonder pit)
** pot geroosterde paprika repen
** potje zongedroogde tomaten
** 1 of meerdere potjes pesto - smaak naar eigen keuze
** ca. 100 gram parmezaanse kaas aan een stuk
** 4 ciabattabroden
** kruidenboter
** olijfolie, extra vierge
** boter
** 1 of meerdere slasoorten ter garnering


Verder heb je nodig


** aardewerk schaaltjes
** aardewerk bakjes
** 2 grotere schalen voor het vlees en de meloen/vijgen combinatie
** mooie servetten
** mandje voor de ciabatta's
** prikkers om de olijven, paprikarepen en tomaatstukjes op te pakken


... zonder kookwerk.
Een prachtig buffet met veel kleurige gerechten.
... zonder foto ... laat je eigen fantasie het werk maar doen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Indien nodig:
** Over - volgens aanwijzingen op de verpakking - verwarmen voor het afbakken van de ciabatta's of
** Oven verwarmen op 150?C voor het opwarmen van de ciabatta's.

Bereidingswijze

** Zodra de oven is voorverwarmd de ciabatta's afbakken of in ca. 10 minuten opwarmen.
** Vleeswaren mooi op een grote schaal of aparte bordjes leggen.
** Carpaccio bestrijken met 1 soort pesto en garneren met flinters parmezaanse kaas.
** Meloen schoonmaken (pitjes verwijderen) en in partjes snijden.
** Vijgen 1 of 2 keer doormidden snijden, al naar gelang de hoeveelheid die is gekocht.
** Partjes vijgen en partjes meloen gezamenlijk op 1 bord leggen.
** Paprikarepen, olijven en zongedroogde tomaten laten uitlekken.
** Paprika repen en zongedroogde tomaten in reepjes snijden.
** Paprika, tomaten en olijven in afzonderlijke schaaltjes overdoen.
** Boter, kruidenboter, olijfolie, pestosmaken allemaal in kleine bakjes doen.
** De sla garneren over de schalen en op de borden.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Kaasplateau
Ook lekker bij een antipasti-buffet is een kaasplateau met Italiaanse kazen, zoals gorgonzola, ricotta, parmezaanse kaas en kleine mozzarella bolletjes (koelvitrine).



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van astrid_bulthuis


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van astrid_bulthuis
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top