Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Bourgondische stoofschotel met rundvlees

Bourgondische stoofschotel met rundvlees

Door: marianneoud

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 13-09-2004

Ingrediënten 4 personen


200 gr verse buikspek,
1 el olie,50 g boter,
40 zilveruitjes (gepeld),
1 1/2 tot 2 kg runderstoofvlees
3 el Madeira



Een heerlijke schotel met rundvlees, zilveruitjes, spek en gesudderd in een rode Bourgogne

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd het spek in reepjes. Verhit de helft van de boter in een stoofpan en bak de
spekreepjes uit tot zij goudbruin zijn. Geef de zilveruitjes bij de spekreepjes en
laat het geheel op klein vuur nog circa 5 minuten bakken. Schep het geregeld om.
Haal vervolgens het spek en de uitjes uit de pan en zet deze weg. Snijd het vlees
in blokjes en braad het in circa 5 minuten rondom aan. Haal het vlees uit de pan
en zet het even weg. Giet het braadvet uit de pan. Leg het vlees terug in de pan
en giet de Madera eroverheen. Doe het spek en de zilveruitjes terug bij het vlees
en voeg de wijn toe. Leg een deksel op de pan en laat het geheel op zo laag
mogelijk vuur ongeveer drie uur stoven. Snijd ondertussen de champignons bij
en borstel ze schoon. Bak de champignons in een Koekenpan met wat zout en
peper tot ze goudbruin zijn. Haal het vlees, het spek en de uitjes uit de pan en
zet ze weg. Breng het stoofnat aan de kook. Maak ondertussen het arrowroot
met water aan en bind de saus ermee. Blijf circa anderhalf minuten omroeren
tot de saus gebonden en glad is. Doe het vlees, het spek, de uitjes en de
champignons terug in de pan en warm alles nog even op.
Lekker het aardappelen of brede pasta.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top