Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Zoet aardappelbrood

Zoet aardappelbrood

Door: visscher1950

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-09-2004

Ingrediënten


175 g zoete aardappels190 ml water350 g bloem2 el havervlokken1,5 el magere melkpoeder1 tl zout1 el rietsuiker25g boter1 tl instantgistVoor de afwerking.2 tl water1 tl havervlokken1 tl tarwevlokken


Verder heb je nodig


Broodmachine.


Voor een klein broodje.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de zoete aardappels 40 min. tot ze heel zacht zijn. Schillen en pureren.Schenk het water in de broodvorm. Vereist uw machine dat u eerst gist in de vorm strooit, draai dan de volgorde van vaste en vloeibare ingredienten om.Strooi bloem, haver en melkpoeder in de vorm zodat het water wordt bedekt. Voeg de zachte aardappelpuree toe.Voeg zout, suiker en boter toe, elk in een eigen hoek van de broodvorm. Maak een kuiltje en strooi daar de gist in.Stel de machine in op 'normaal-medium korst'. Druk op start.Als de rijscyclus bijna is afgesloten, de bovenkant bestrijken met water en bestrooien met haver-tarwevlokken.Haal het brood aan het einde van de bakcyclus uit de machine en laat het op een rooster afkoelen.

Serveertip

Recept uit:Garden & Country.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van visscher1950
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top