De allerlekkerste aardappelgratin die ik zelf SUPER vind
- Frans, Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 12-09-2004
Dit is een mix van verschillende recepten. Voor mezelf is hier een TOP aardappelgratin uitgekomen die ik nu regelmatig maak
Ingrediënten 4 personen
1 kilo aardappels (geen afkokers) 3 teentjes knoflook 25 gr boter 100 gr geraspte kaas na keus( wat ik toevallig in huis heb) 125 ml slagroom 125 ml melk zwarte peper nootmuskaat wat sprieten bieslook fijngekniptVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 482,21 kcal |
Koolhydraten | 52,47 g |
Eiwitten | 15,93 g |
Vetten | 21,92 g |
Bereidingswijze
Aardappels schillen en in plakjes snijden. Kook de aardappelen 5 minuten met wat zout. Ovenschaal inwrijven met de 3 uitgeperste teentjes knoflook. In grote kom, slagroom, melk, nootmuskaat, zout en peper,bieslook en de helft van de kaas door elkaar roeren. Doe de aardappels in de knoflookschaal en schenk hierover het room mengsel en schep het door elkaar. Bestrooi met de overgebleven kaas en doe er wat klontjes boter over.
Zet de schaal in de oven voor ca. 25 minuten. Echt een TOPPERTJE!!
Laatste reacties
De knoflook was erg lekker in deze gratin. Ik heb het ecept wel aangepast n.a.v. commentaren onder. Ik heb de melk bijna geheel weggelaten (alleen een scheutje) en 2 eieren toegevoegd. Heerlijk!
Ik heb gewoon aardappelschijfjes uit de super gebruikt. Werkt prima zo! Saus was indd wat waterig, maar verder een goed recept!
Ook hier het bekende "te nat" probleem.. Helaas vielde smaak ook wat tegen vonden wij zelf. Kant en klare gratin van de super is eigenlijk lekkerder..
De aardappelen NIET voorkoken, oventijd: 60 minuten. Probleem "te nat" bestaat dan niet meer.
sorry wij vonden het niet lekker. Een 3,5 gemiddeld.
Hoi Marianne een heerlijke aardappel gratin ik heb voor de zekerheid maar wat minder melk en room genomen het was heerlijk komt vaker op tafel
Zou het niet kunnen zijn dat er nog eieren door de slagroom en melk moet om het geheel bij verwarming te verdikken? Lieve groet Cecile
Jammer dat er niet op de reacties van 'het is te nat' word gereageerd. Ik wil hem graag maken maar niet als ik het risico loop dat het een natte massa is.
Bij mij hetzelfde ook veel te nat. De smaak is OK dus denk ik dat er iets niet genoemd is. Bloem Maizena of iets dergelijks?
Het was erg nat! Heb ik iets verkeerd gedaan?