1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Kool
  5. Savooiekool
  6. Stamppot van savooiekool met kerrie

Stamppot van savooiekool met kerrie

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-09-2004

Ingrediënten 4 personen


1 1/2 kg. aardappelen, geschild600 gr. savooiekool, fijngesneden100 gr. creme
fraiche1 eetl. kerriepoederzoutwitte peper, gemalen



Savooiekool is een echt winterproduct. We kennen de groene- en de gele savooiekool. Deze koolsoort is lekker en gezond, rijk aan de mineralen ijzer, calcium, fosfor, natrium en magnesium. Daarnaast bevat savooiekool veel vitamine C, eiwit en vezelstoffen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de grote aardappelen doormidden en doe ze in een grote pan.Zorg dat de aardappelen
net onder water staan.Doe een deksel op de pan en plaats de pan op het vuur.Doe na
20 minuten de savooiekool bij de aardappelen en zet het deksel er weer op.Kook totdat
de aardappelen gaar zijn (circa 20 minuten) en giet het geheel af.

Bereidingswijze

Voeg de rest van de ingredienten toe en stamp tot een smeuige stamppot.Breng de stamppot
op smaak met zout en peper.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker met rundvleesjus en een karbonade.Eet smakelijk !



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top