1 1/2 kg. aardappelen, geschild600 gr. savooiekool, fijngesneden100 gr. creme
fraiche1 eetl. kerriepoederzoutwitte peper, gemalen
Savooiekool is een echt winterproduct. We kennen de groene- en de gele savooiekool. Deze koolsoort is lekker en gezond, rijk aan de mineralen ijzer, calcium, fosfor, natrium en magnesium. Daarnaast bevat savooiekool veel vitamine C, eiwit en vezelstoffen.
Snijd de grote aardappelen doormidden en doe ze in een grote pan.Zorg dat de aardappelen
net onder water staan.Doe een deksel op de pan en plaats de pan op het vuur.Doe na
20 minuten de savooiekool bij de aardappelen en zet het deksel er weer op.Kook totdat
de aardappelen gaar zijn (circa 20 minuten) en giet het geheel af.
Voeg de rest van de ingredienten toe en stamp tot een smeuige stamppot.Breng de stamppot
op smaak met zout en peper.
Lekker met rundvleesjus en een karbonade.Eet smakelijk !