Chocoladefondue als nagerecht met stukjes fruit en cake

 • Frans, Nagerecht
 • 20-30 min.
 • Geplaatst op 12-09-2004
 • Chocoladefondue als nagerecht met stukjes fruit en cake

  Chocoladefondue als nagerecht met stukjes fruit en cake

  Chocoladefondue als nagerecht met stukjes fruit en cake

Een echt bijzonder nagerecht waar je de show mee steelt.Heerlijk om in te dopen met cake,lange vingers mandarijntjes, aardbeien, plakjes banaan of stukjes sinaasappel. Alle gasten prikken een stukje fruit of cake aan een fonduevork en dopen het in de fondue. wie zijn stukje verliest moet de afwas doen.!!


Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze


 • Doe de chocolade, room en eventueel de Grand marnier in een fonduepan of pan met zware bodem. Verwarm ze zachtjes totdat alles is gesmolten: roer vaak.

 • Schik het fruit en de cake op een grote schaal. Roer de boter door de fondue totdat hij is gesmolten. Zet de fonduepan op een brander.

 • Alle gasten prikken een stukje fruit of cake aan een fonduevork en dopen het in de fondue. Wie zijn stukje verliest, moet de afwas doen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

corina430 avatar
corina430 29-12-2010

Met kerst hebben we de chocoladefondue bij het dessert buffet gezet. Lekker met een schaal met vers fruit en een schaal met cake, spekjes en lange vingers. Verder hadden we verschillende soorten ijs en een room-vruchtensalade. Het was een groot succes, heerlijk !! De chocoladefondue had ik met suikervrije chocolade gemaakt en zonder grand marnier. En ik had er ook suikervrije marshmallows bij liggen. De room-vruchten salade had ik ook suikervrij gemaakt. Het was allemaal erg lekker en ook de drie personen op suikerdieet, konden zo heerlijk mee smullen met het dessert. Alleen een beetje oppassen met dat verse fruit, daar zitten al veel natuurlijke suikers in. Nu nog een nieuwe ijsboerderij in de buurt vinden met lekker suikervrij ijs. (niet alle suikervrije ijs is lekker). Dan kan ik met dit chocoladefondue recept ook een lekkere (suikervrije) dame blanche maken !

kookclub2006 avatar
kookclub2006 14-02-2009

Namens de kookclub2006 willen we jou [b]VAN HARTEN FELICITEREN MET JOU RECEPT VAN DE DAG![/b] "love is in the air". hi hi..

wasabi77 avatar
wasabi77 21-12-2008

Gaan we voor t eerst proberen. Dank voor t recept!

jokewvg avatar
jokewvg 12-09-2004

mmmmmm lijkt me ook lekker, weer eens wat anders als een kaasplankje! Bedankt hoor Marianne! liefs joke.

sonja13091976 avatar
sonja13091976 12-09-2004

lange vingers zijn er ook erg lekker bij! Groetjes, Sonja

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten