Franse lamsbout schijven met witte bonen van Winny Fred
- Frans, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 11-09-2004
Dit heb ik gemaakt voor een etentje met vrienden. Mijn moeder gaf me dit recept. Zij woont in Zuid Frankrijk, hier eet men veel gerechten met bonen vaak in combinatie met eend of lam. Het was heel erg lekker.
Voorbereiding
Vraag aan de slager om een lamsbout in schijven te snijden, liefst met been.
Bereidingswijze
Doe op de lamsboutschijven zout, peper en wat bloem en bak het in olie aan beide kanten aan. Bak tegelijk in een aandere pan de uien die gesnipperd zijn en de knoflook ook gesnipperd. Doe hier de wijn bij en voeg dit toe aan het vlees met eventueel een beetje water, zodat het vlees onder staat.
doe hierbij een bouillonblokje, wat mosterd, de kruiden, maggi of ketjap, honing of gembersiroop, zout en peper naar smaak. Na ongeveer een uur de witte bonen toevoegen en laten sudderen totdat de bonen warm is, niet te lang want dan zijn de bonen pap.
Heerlijk met stokbrood.
Laatste reacties
Ey Heb je ook recepten die in de provence worden gemaakt en die miss op smulweb staan???Heb dat nodig voor mijn eindwerk!!!Liefst zo vlug mogelijk antwoord!! groetjes lindsketje
Bedankt . Groetjes Micky. Ga die lamsbout zeker maken.