1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Boeuf en daube

Boeuf en daube

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 11-09-2004

Ingrediënten


*400 gr runderstooflappen
*60 gr Boter of margarine
? 2 uien
? peper, zout
? 1/2 theelepel tijm
? 2 laurierbladen
? 1 teentje knoflook
? 1 dl rode wijn
? 1 winter wortel



"een eenvoudige, maar heerlijke stoofpot van rundvlees met wijn.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij het vlees in blokjes en bak het aan alle kanten in de boter of margarine bruin.
Voeg de kleingesneden uien toe en bak ze glazig.doe er peper, zout, de tijm, de laurier,
Het kleingesneden teentje knoflook, de wijn en 1 dl water bij. Stoof het vlees in _+ 3 uur gaar. Voeg halverwege de tijd de in plakken gesneden wortel toe. Giet er eventueel wat water en wijn bij als het vocht te veel inkookt.

Serveertip

Lekker met stokbrood, of gekookte aardapelen en sla."



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van snoesje8


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van snoesje8
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top