Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Ouwbollige Dame Blanche die niet weg te denken is!!

Ouwbollige Dame Blanche die niet weg te denken is!!

Door: marianneoud

  • Frans, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-09-2004

Ingrediënten 4 personen


1 bak slagroomijs
1/4 liter slagroom
25 gram suiker
Voor de chocoladesaus. 1/4 liter slagroom 250 g bittere, pure chocolade.



Als we als kind zijnde naar een restaurant gingen zaten we ond al te verheugen op het nagerecht. DAME BLANCHE

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voor de lekkerste chocoladesaus, verwarm je de slagroom tot het kookpunt . Zet dan het vuur uit en roer de fijngehakte chocolade er door. Roer net zo lang totdat je een mooie gladde donkere saus hebt. Klop de slagroom met de suiker stijf en maak de ijscoupes op met enkele bolletjes slagroomijs en slagroom. Giet er aan tafel de warme chocoladesaus over. Tip: Probeer chocolade te bemachtigen van 60% of liever nog 70% cacao. Lukt dit niet in de supermarkt? Probeer dan de delicatessenzaak of vraag het gewoon bij de ambachtelijke banketbakker, die heeft het zeker



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top