1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Roodgestoofd lamsvlees

Roodgestoofd lamsvlees

Door: zwollenaartje

  • Chinees, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 10-09-2004

Ingrediënten 4 personen


0,75kg:lamsfilet aan een stuk.4-5Chinese gedroogde champignons,geweekt.1 1/2 eetlepel
(25gr):Chinese gedroogde dadels(jujubes),geweekt.
1 kopje(100gr)waterkastanjes,geschild.1/2 theelepel(2ml)vijfkruidenpoeder.2 plakjes gemberwortel,geschild.2 sjalotten,in korte stukjes gesneden.1 theelepel(5ml)zout.1/2 theelepel(2ml)Sichuan gemalen peper.1/2 theelepel(2ml)sesamolie.2 eetlepels(30ml)sojasaus2 eetlepels(30ml)rijstwijn of sherry.1 eelepel(15ml)maizena.7 1/2 kopje(1,5liter)bouillon.Olie voor het frituren.


Verder heb je nodig


PAN VOOR HET FRITUREN EN EEN GEWONE PAN,
STOOFPOT OF CASSEROLE.


Hoe conservatief de Chinezen ook mogen zijn in hun opvattingen over sommige aspecten van het leven,als het om eten gaat zijn ze totaal onbevangen,zelfs gedurfd expirimenteel.Het volgende recept voor het bereiden van lamsvlees lijkt tamelijk ingewikkeld maar,als het correct gevolgd wordt,bestaat er niets op aarde wat lekkerder smaakt!Als u het geblindoekt zou proeven,zou u nooit in staat zijn te raden wat u at,maar desondanks zou u zich verbazen over de verrukkelijke smaak van dit gerecht.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was het vlees grondig;maak insnijdingen tot op tweederde van het vlees met onderlinge afstanden van 1 cm:Blancheer het 3 minuten in kokend water;laat het uitdruipen en smeer het in met sojasaus.

Bereidingswijze

Leg het vlees in een frituurmandje of een Chinese schuimspaan en laat dit in de olie zakken om het CA:1 1/2 minuut,of tot het vlees rood wordt,boven een matig hoog vuur te frituren;haal het eruit en laat het uitdruipen.Giet de overtollige olie af;doe het vlees er weer in met rijstwijn of sherry,zout,dadels(jujubes),waterkastanjes,gemberwortel,sjalotten,sojasaus,vijfkruidenpoeder en bouillon;breng dit aan de kook,doe het dan in een stoofpot of casserole.Laat het 1 1/2 uur sudderen of tot de bouillon tot de helft verminderd is;voeg de champignons toe en laat alles nog zo'n 10 minuten koken.Haal het vlees eruit en snijd het in stukken van 1 cm:dik.Leg de waterkastanjes,dadels en champignons op een schaal met daarbovenop het lamsvlees.Schep de sjalotten en de gemberwortel uit de jus,verhit CA:1 kopje van de jus in een klein steelpannetje.Voeg sesamolie toe en bind met een beetje maizena;roer tot u een gladde saus krijgt,giet die uit over het lamsvlees en dien op.

Serveertip

U zult ontdekken dat de sterke geur van het lamsvlees (waar de meeste Chinezen een hekel aan hebben)vrijwel geheel verdwenen is.In plaats daarvan heeft het een nieuwe aroma gekregen,dat vreemd en moeilijk te beschrijven,maar wel erg verleidelijk is.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zwollenaartje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top