salade nicoise

  • Frans, Salade
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-09-2004
  • salade nicoise

    Salade nicoise

    Salade nicoise

  • salade nicoise

    Salade nicoise

    Salade nicoise

  • salade nicoise

    Salade nicoise

    Salade nicoise

Er zijn zoveel varianten van nicoise maar deze is mede door zijn dressing erg lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 kleine Roseval-aardappelen.
200 gram haricots verts.
4 eieren.
200 gram cherrytomaten of kleine trostomaten.
2 kroppen sla.
2 blikjes tonijnmoten op olijfolie.
2-3 eetlepels zwarte olijven zonder pit.
8 ansjovisfilet.
zeezout en versgemalen peper.1 theelepel dijon-mosterd.2 eetlepels citroensap.
1 knoflookteen.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Boen de aardappelen schoon.Kook ze in ruim water in de schil in 15-20 minuten beetgaar.Mak de haricots verts schoon en kook ze in ca 5-10 minuten beetgaar in water met wat zout.Giet ze af en spoel ze na met koud water.Kook de eieren in ca. 5 minuten hard.Laat ze onder koud water schrikken,pel ze en snijd ze in parten.Was de tomaten en halveer ze.Pluk de knapperige blaatjes uit het hart van de sla;de rest wordt niet gebruikt.Giet de tonijn af (bewaar de olie)en verdeel de moten in niet al te kleine stukken.

Bereidingswijze

Verdeel de sla,aardappel,haricots verts,tonijn,ei,tomaat en olijven over 4 borden.Leg de ansjovisfilets er kruislings over en bestrooi het gerecht met zout en peper.Klop de tonijnolie,mosterd en het citroensap door elkaar.Pel de knoflook en pers hem boven de dressing uit.Roer de dressing door en schep hem over de salade.

Serveertip

Lekker met knapperig (stok)brood met roomboter.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

josjansen001 avatar
josjansen001 15-07-2018

gemakkelijk en smakelijk recept!

irisdekok avatar
irisdekok 18-07-2016

Was lekker, dank je wel!

diane_visser avatar
diane_visser 01-08-2012

Ik heb hem gemaakt en het was smullen!

wubbejan avatar
wubbejan 20-07-2011

Lijkt mij wel de ``echte`` salade nicoise, ik ken nog een paar varianten, maar de noodzakelijke basisingrediënten zijn hier zeker aanwezig. Ga het deze zomer zeker gebruiken. Bedankt voor je recept.

oystercatcher avatar
oystercatcher 23-08-2010

Gisteren gemaakt en ik moet toegeven dat dit de lekkerste versie van een Nicoise is, die ik tot nog toe heb klaargemaakt. Die dressing is fantastisch!!

smullie54 avatar
smullie54 17-08-2009

smullie54 heeft vanavond je salade nicoise uitgeprobeerd en hij was perfect! Ik heb omdat ik iets teveel citroensap en mosterd heb gebruikt voor de dressing (ik maakte hem voor twee personen) deze afgezwakt met een half eetlepeltje maijonaise en wat meer olie, en de dressing was heel erg lekker zo.! Bedankt voor je lekkere recept!

marymarinus avatar
marymarinus 11-02-2009

hoi, bedankt ik neem het recept mee! Lijkt me heerlijk. groetjes Mary

onceinalifetime avatar
onceinalifetime 31-12-2008

Beste "zusvanwim". Salade Niçoise, oorspronkelijk afkomstig uit de Zuid-Franse stad Nice, kent wel 1001 variaties, die allen het "originele" recept lijken te claimen. Ik plaats dit recept op mijn site. Natuurlijk mag bij een dergelijke Provençaalse salade een lekker glas wijn niet ontbreken. Omdat er zoveel verschillende ingrediënten in dit gerecht voorkomen, zou ik de wijnkeuze eenvoudig houden. Een smakelijk glas wit met een lichte, frisse ``touch`` van citrusvruchten of een mooi droge Zuid-Franse rosé, bijvoorbeeld de biologische 2006 Saint Roche, een Vin de Pays du Gard, afkomstig van Domaine de Tavernel uit Beaucaire en te koop bij AH voor dik vier Euro. Bron --> wijnerij.web-log.nl Grtz, Peter.

buzzytje avatar
buzzytje 17-04-2005

Mensen , het water komt me al in de mond, want dit is een van mijn favoriete salades, thx voor het recept! Groetjes buzzytje

dengroenen avatar
dengroenen 23-03-2005

Ik ben zeer blij dat ten minsten nog personen zijn die corect weten wat de basis ingredienten zijn van salade nicoise.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten