salade nicoise

  • Frans, Salade
  • 30-60 min.
  • salade nicoise

    Salade nicoise

    Salade nicoise

  • salade nicoise

    Salade nicoise

    Salade nicoise

  • salade nicoise

    Salade nicoise

    Salade nicoise

Er zijn zoveel varianten van nicoise maar deze is mede door zijn dressing erg lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 kleine Roseval-aardappelen.
200 gram haricots verts.
4 eieren.
200 gram cherrytomaten of kleine trostomaten.
2 kroppen sla.
2 blikjes tonijnmoten op olijfolie.
2-3 eetlepels zwarte olijven zonder pit.
8 ansjovisfilet.
zeezout en versgemalen peper.1 theelepel dijon-mosterd.2 eetlepels citroensap.
1 knoflookteen.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 430,18 kcal
Koolhydraten 30,63 g
Eiwitten 35,03 g
Vetten 17,19 g

Voorbereiding

Boen de aardappelen schoon.Kook ze in ruim water in de schil in 15-20 minuten beetgaar.Mak de haricots verts schoon en kook ze in ca 5-10 minuten beetgaar in water met wat zout.Giet ze af en spoel ze na met koud water.Kook de eieren in ca. 5 minuten hard.Laat ze onder koud water schrikken,pel ze en snijd ze in parten.Was de tomaten en halveer ze.Pluk de knapperige blaatjes uit het hart van de sla;de rest wordt niet gebruikt.Giet de tonijn af (bewaar de olie)en verdeel de moten in niet al te kleine stukken.

Bereidingswijze

Verdeel de sla,aardappel,haricots verts,tonijn,ei,tomaat en olijven over 4 borden.Leg de ansjovisfilets er kruislings over en bestrooi het gerecht met zout en peper.Klop de tonijnolie,mosterd en het citroensap door elkaar.Pel de knoflook en pers hem boven de dressing uit.Roer de dressing door en schep hem over de salade.

Serveertip

Lekker met knapperig (stok)brood met roomboter.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

zusvanwim avatar
zusvanwim

Doorsturen

Home Recepten