Zalmrolletjes met ricotta en basilicum
- Internationaal, Borrelhapje
- 20-30 min.
Ingrediënten
2 limoenen (of citroen) - 250 gram ricotta - zout, peper - 400 gram gerookte zalm - 2 bakjes à 15 gram basilicumBenodigdheden
plastic folie - cocktailprikkersVoorbereiding
Limoenen schoon boenen en boven kom groene schil eraf raspen. Limoen uitpersen en even apart houden. Ricotta, zout en peper door limoenschil mengen.
Bereidingswijze
Op werkvlak stuk folie uitspreiden. Plakjes zalm erop leggen in 2 rechthoeken van 20x16 cm. Limoensap erover sprenkelen en zalm voorzichtig bestrijken met de limoenricotta. Afdekken met blaadjes basilicum.Met behulp van folie zalm vanaf de lange zijde oprollen. Zalmrol in folie wikkelen en 1 uur laten opstijven in de koelkast. Folie verwijderen en rol met scherp mes in plakken van 1 cm snijden. Vastzetten met een cocktailprikker.
Bron
AH kookboek
Serveertip
Heerlijk bij een glas witte wijn.