
2 limoenen (of citroen) - 250 gram ricotta - zout, peper - 400 gram gerookte zalm - 2 bakjes à 15 gram basilicum
Plastic folie - cocktailprikkers
Een heel erg lekker borrelhapje uit de AH reeks buffetten en borrelhapjes. Echt een aanrader! Hoeveelheid voor ± 32 stuks.
Limoenen schoon boenen en boven kom groene schil eraf raspen. Limoen uitpersen en even apart houden. Ricotta, zout en peper door limoenschil mengen.
Op werkvlak stuk folie uitspreiden. Plakjes zalm erop leggen in 2 rechthoeken van 20x16 cm. Limoensap erover sprenkelen en zalm voorzichtig bestrijken met de limoenricotta. Afdekken met blaadjes basilicum.Met behulp van folie zalm vanaf de lange zijde oprollen. Zalmrol in folie wikkelen en 1 uur laten opstijven in de koelkast. Folie verwijderen en rol met scherp mes in plakken van 1 cm snijden. Vastzetten met een cocktailprikker.
Heerlijk bij een glas witte wijn.
AH kookboek
rondeel 04-04-2014
Heerlijk, ga ik zeker vaker maken
rondeel 04-04-2014
Heerlijk! Ga ik zeker vaker maken!
kannekop 22-11-2013
Mjammie! Deze ga ik maken! Nog een toevoeging voor de dieet-informatie: Je kunt ze ook glutenvrij maken!
evdk 17-06-2012
heel erg in de smaak gevallen bij iedereen!
kenzot 06-01-2012
echt lekker !!! zeker voor herhaling vatbaar !