1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Zalmrolletjes met ricotta en basilicum

Zalmrolletjes met ricotta en basilicum

Door: pwiggers

  • Internationaal, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-09-2004

Ingrediënten


2 limoenen (of citroen) - 250 gram ricotta - zout, peper - 400 gram gerookte zalm - 2 bakjes à 15 gram basilicum


Verder heb je nodig


Plastic folie - cocktailprikkers

Zalmrolletjes met ricotta en basilicum
Zalmrolletjes met ricotta en basilicum

Een heel erg lekker borrelhapje uit de AH reeks buffetten en borrelhapjes. Echt een aanrader! Hoeveelheid voor ± 32 stuks.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Limoenen schoon boenen en boven kom groene schil eraf raspen. Limoen uitpersen en even apart houden. Ricotta, zout en peper door limoenschil mengen.

Bereidingswijze

Op werkvlak stuk folie uitspreiden. Plakjes zalm erop leggen in 2 rechthoeken van 20x16 cm. Limoensap erover sprenkelen en zalm voorzichtig bestrijken met de limoenricotta. Afdekken met blaadjes basilicum.Met behulp van folie zalm vanaf de lange zijde oprollen. Zalmrol in folie wikkelen en 1 uur laten opstijven in de koelkast. Folie verwijderen en rol met scherp mes in plakken van 1 cm snijden. Vastzetten met een cocktailprikker.

Serveertip

Heerlijk bij een glas witte wijn.

Bron

AH kookboek



Reacties (20)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top