Hartige taart met pastinaak en ansjovis
- Biologisch, Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op 09-09-2004
een hartige taart, vegetarisch met een vergeten groente pastinaak. Lekker kruidig en overal in te gebruiken.
Ingrediënten
250 gram pastinaak, 50 gram sjalot of ui, 2 eieren,4 eetl gruyere,100 gram volle kwark,100gram gerijpte geitenkaas,1eetl. olie,olijven naar smaak,1 blikje ansjovis,peper,tijm, bladerdeeg.Bereidingswijze
bladerdeeg in de bakvorm leggen, ui fijnsnijden en fruiten in de hete olie,snij de pastinaak in kleine blokjes (1/2 cm) en voeg ze toe aan de ui. een weinig water en een beetje tijm toevoegen en gaar stoven. roer de eieren los met de kwark en 2 eetlepels gruyere. brokkel de geitenkaas bij dit mengsel. Laat de gare pastinaak wat afkoelen en roer dit ook door het mengsel. voeg gesneden olijven toe en wat peper. verdeel de vulling gelijkmatig over het deeg. verdeel de ansjovisstukjes gelijkmatig over de vulling. Strooi de rest van de gruyere erover en plaats de taart in de voorverwarmde oven ( 180 tot 200 graden) ongeveer 30 minuten.
Serveertip
serveer met salade en rijst of puree
Laatste reacties
Heerlijk!!
Hallo, Heb gister je pastinaak taartje gemaakt. Ik vond het heerlijk!! De combinatie van het zoete van de pastinaak met het zoute van de ansjovis was heerlijk. Het is wel machtig. Ik ga dit wel vaker maken. Dankjewel voor dit recept. Groetjes, Jaani
Voor het eerst pastinaak gegeten en dit recept was heerlijk!!!
In 1 woord: fantastisch!! Anna.