Hartige taart of quiche met geitenkaas, walnoten en honing
- Frans, Buffet
- 30-60 min.
Een verrukkelijk romig taartje. Kun je ook maken met croissantdeeg ipv bladerdeeg. De combinatie van geitenkaas, walnoten en honing is perfect!
Ingrediënten 4 personen
6-8 plakjes bladerdeeg - 100 geraspte belegen kaas - 100 gram walnoten - 200 gram zachte geitenkaas (Bettine Blanc) - 3 eieren - 125 ml crème fraîche of slagroom - 2 eetlepels fijngehakte peterselie - 1 eetlepel vloeibare honing - peper, zout - 2 theelepels paprikapoederVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 758,52 kcal |
Koolhydraten | 28,97 g |
Eiwitten | 28,47 g |
Vetten | 57,97 g |
Benodigdheden
Bakpapier - taartvormBereidingswijze
Ontdooi het bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 200 graden. Geitenkaas fijn prakken. Grootste deel van de walnoten grof hakken (paar achterhouden voor de garnering). Ei los kloppen en vermengen met de crème fraîche of slagroom, geitenkaas, honing, peterselie en gehakte walnoten. Op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder.Taartvorm bekleden met bakpapier of invetten. Taartvorm bekleden met bladerdeeg. Bladerdeeg op verschillende plaatsen inprikken met vork. Geitenkaasmengsel over de taart verdelen. Rest walnoten erover verdelen. Bestrooien met kaas. In het midden van de voorverwarmde oven 25-30 minuten bakken.
Serveertip
Lekker met een salade.