Hartige taart of quiche met geitenkaas, walnoten en honing

  • Frans, Buffet
  • 30-60 min.
  • Hartige taart of quiche met geitenkaas, walnoten en honing

    Hartige taart of quiche met geitenkaas, walnoten en honing

    Hartige taart of quiche met geitenkaas, walnoten en honing

Een verrukkelijk romig taartje. Kun je ook maken met croissantdeeg ipv bladerdeeg. De combinatie van geitenkaas, walnoten en honing is perfect!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6-8 plakjes bladerdeeg - 100 geraspte belegen kaas - 100 gram walnoten - 200 gram zachte geitenkaas (Bettine Blanc) - 3 eieren - 125 ml crème fraîche of slagroom - 2 eetlepels fijngehakte peterselie - 1 eetlepel vloeibare honing - peper, zout - 2 theelepels paprikapoeder
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 758,52 kcal
Koolhydraten 28,97 g
Eiwitten 28,47 g
Vetten 57,97 g
Benodigdheden
Bakpapier - taartvorm

Bereidingswijze

Ontdooi het bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 200 graden. Geitenkaas fijn prakken. Grootste deel van de walnoten grof hakken (paar achterhouden voor de garnering). Ei los kloppen en vermengen met de crème fraîche of slagroom, geitenkaas, honing, peterselie en gehakte walnoten. Op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder.Taartvorm bekleden met bakpapier of invetten. Taartvorm bekleden met bladerdeeg. Bladerdeeg op verschillende plaatsen inprikken met vork. Geitenkaasmengsel over de taart verdelen. Rest walnoten erover verdelen. Bestrooien met kaas. In het midden van de voorverwarmde oven 25-30 minuten bakken.

Serveertip

Lekker met een salade.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Doorsturen

Home Recepten