Hartige taart met paddenstoelen roomkaas en kruiden

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • 30-60 min.
  • Hartige taart met paddenstoelen roomkaas en kruiden

    Hartige taart met paddenstoelen roomkaas en kruiden

    Hartige taart met paddenstoelen roomkaas en kruiden

  • Hartige taart met paddenstoelen roomkaas en kruiden

    Hartige taart met paddenstoelen roomkaas en kruiden

    Hartige taart met paddenstoelen roomkaas en kruiden

Een heerlijk zacht en romig hartig taartje! Lekker met champignons, maar ook met andere of gemengde paddenstoelen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 sjalotjes -
2 teentjes knoflook -
250 gram kastanje champignons -
250 gram oesterzwammen -
2 eetlepels olijfolie -
zout, peper -
3 eieren -
125 ml slagroom -
2 eetlepels fijngehakte bieslook -
2 eetlepels fijngehakte peterselie - 2
theelepels paprikapoeder -
mespunt nootmuskaat
1 klein pakje boursin of andere roomkaas met kruiden en knoflook -
6-8 plakjes roomboter bladerdeeg uit de diepvries
2-3 eetlepels paneermeel -
50 geraspte belegen kaas
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 596,34 kcal
Koolhydraten 35,53 g
Eiwitten 18,72 g
Vetten 41,02 g
Benodigdheden
Bakpapier - taartvorm

Bereidingswijze

Voorbereiding

Bladerdeeg ontdooien. Sjalotjes en knoflook pellen en fijnhakken. Paddenstoelen schoonmaken en in plakjes en reepjes snijden. Olie verhitten. Sjalotjes en knoflook hierin glazig bakken. Paddenstoelen op hoog vuur 3 minuten meebakken. Op smaak brengen met zout, peper, paprikapoeder en wat nootmuskaat en de boursin of kruidenkaas erdoor roeren. Wat laten afkoelen.

Oven voorverwarmen op 200 graden.
Taartvorm bekleden met bakpapier of invetten met wat boter en bestrooien met wat bloem.
Taartvorm bekleden met bladerdeeg en op diverse plekken wat inprikken met een vork.
Bestrooien met wat paneermeel. <><><><>

Serveertip

Lekker met een groene salade.
Is de taart ingevroren bak de taart dan bevroren in het midden van de voorverwarmde oven op 200 graden plm. 20 - 30 minuten.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Doorsturen

Home Recepten