paddenstoelentaart met boursin

3 sjalotjes -
2 teentjes knoflook -
250 gram kastanje champignons -
250 gram oesterzwammen -
2 eetlepels olijfolie -
zout, peper -
3 eieren -
125 ml slagroom -
2 eetlepels fijngehakte bieslook -
2 eetlepels fijngehakte peterselie - 2
theelepels paprikapoeder -
mespunt nootmuskaat
1 klein pakje boursin of andere roomkaas met kruiden en knoflook -
6-8 plakjes roomboter bladerdeeg uit de diepvries
2-3 eetlepels paneermeel -
50 geraspte belegen kaas
Bakpapier - taartvorm
Een heerlijk zacht en romig hartig taartje! Lekker met champignons, maar ook met andere of gemengde paddenstoelen.
Voorbereiding
Bladerdeeg ontdooien. Sjalotjes en knoflook pellen en fijnhakken. Paddenstoelen schoonmaken en in plakjes en reepjes snijden. Olie verhitten. Sjalotjes en knoflook hierin glazig bakken. Paddenstoelen op hoog vuur 3 minuten meebakken. Op smaak brengen met zout, peper, paprikapoeder en wat nootmuskaat en de boursin of kruidenkaas erdoor roeren. Wat laten afkoelen.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Taartvorm bekleden met bakpapier of invetten met wat boter en bestrooien met wat bloem.
Taartvorm bekleden met bladerdeeg en op diverse plekken wat inprikken met een vork.
Bestrooien met wat paneermeel. [
Paddenstoelen-mengsel erover verdelen.
Eieren los kloppen met de room, bieslook en peterselie erdoor kloppen en dit mengsel over de paddenstoelen-massa verdelen.
Bestrooien met de geraspte kaas.
25-30 minuten bakken in het midden van de voorverwarmde oven.
Lekker met een groene salade.
Is de taart ingevroren bak de taart dan bevroren in het midden van de voorverwarmde oven op 200 graden plm. 20 - 30 minuten.
pwiggers 28-10-2019
Hoi smivla, leuk om te horen dat de paddenstoelentaart in de smaak is gevallen. Met minder paddenstoelen evengoed lekker hoor! Groetjes en bedankt voor je reactie, Petra
smivla 25-10-2019
Ik ben gel op paddenstoelen, dit was wel erg veel van het goede. Prima gegeten evengoed hoor.
Lammy1954 05-03-2017
Gisteren deze hartige taart gemaakt......het was een succes, heerlijk! Groetjes Lammy
pwiggers 30-03-2016
Is een zalige hartige taart waar ik altijd veel succes mee heb caroca.
caroca 30-03-2016
Binnenkort een feestje en dit lijkt mij een heerlijk hapje!