Marokkaanse bietensalade
- Marokkaans, Bijgerecht
- 60-120 min.
Een lekkere frisse zomerse bietensalade
Ingrediënten
500 gram bietjes (ongekookt)1 citroen
1 eetlepel Bertolli Classico Olijfolie
0.5 bosje peterslie
1 teentje knoflook
200 gram Griekse yoghurt
0.5 theelepel nigella zaadjes (in de toko,Marokkaanse of Turkse supermarkt)
zout & peper.
Benodigdheden
kookpanVoorbereiding
Was de bietjes zorgvuldig en kook ze gaar (ongeveer een uur) in gezouten water.
Pel de bietjes onder de koude kraan en snijd ze in dobbelsteentjes.
Bereidingswijze
Maak een dressing van de yoghurt, een uitgeknepen teentje knoflook, fijngesneden (of geknipte) peterselie, een kneep citroensap, olijfolie en zout en peper naar smaak.
Meng de dressing door de bietjes en strooi de nigella zaadjes er over heen.