Marokkaanse bietensalade

  • Marokkaans, Bijgerecht
  • 60-120 min.

Een lekkere frisse zomerse bietensalade

Deel dit recept

Ingrediënten
500 gram bietjes (ongekookt)
1 citroen
1 eetlepel Bertolli Classico Olijfolie
0.5 bosje peterslie
1 teentje knoflook
200 gram Griekse yoghurt
0.5 theelepel nigella zaadjes (in de toko,Marokkaanse of Turkse supermarkt)
zout & peper.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kookpan

Voorbereiding

Was de bietjes zorgvuldig en kook ze gaar (ongeveer een uur) in gezouten water.
Pel de bietjes onder de koude kraan en snijd ze in dobbelsteentjes.

Bereidingswijze

Maak een dressing van de yoghurt, een uitgeknepen teentje knoflook, fijngesneden (of geknipte) peterselie, een kneep citroensap, olijfolie en zout en peper naar smaak.
Meng de dressing door de bietjes en strooi de nigella zaadjes er over heen.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ingridsaida avatar

Doorsturen

Home Recepten