Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Lamsbout
  6. Lamsbout met knoflook en rozemarijn

Lamsbout met knoflook en rozemarijn

Door: astrid_bulthuis

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 09-09-2004

Ingrediënten 6 personen


** 1 lamsbout van ca. 1,5 kg zonder bot, indien je het met bot neemt dan heb je minimaal 2 kg nodig
** een zakje rozemarijn
** 4 teentjes knoflook in plakjes
** olijfolie, traditional
** 2 grote uien in 8 partjes of 16 sjalotjes
** 1 pot lamsfond
** 125 gr creme fraiche
** zout
** peper


Verder heb je nodig


Ovenschaal, vleesthermometer, vergiet


Meer hoef ik niet te zeggen ... verrukkelijk.

Ontdek meer:

Voorbereiding

** De oven voorverwarmen op 200? C.
** Lamsbout om de 7 cm niet te diep insnijden en om en om daar toefjes rozemarijn (losse rozemarijnblaadjes mag ook) en plakjes knoflook in steken.
** Lamsbout in Ovenschaal leggen, bestrijken met olijfolie en in midden van oven zetten.
** Na 10 minuten de oven terugschakelen naar 175?C. Uien rondom de bout in de olie leggen. Lamsfond toevoegen in het vet.

Bereidingswijze


** De lamsbout nog circa 1,5 laten braden onder regelmatig bedruipen met olie. De lamsbout is gaar als de vleesthermometer 70?C aangeeft.
** De lamsbout uit de ovenschaal nemen, in aluminiumfolie doen en ongeveer 15 minuten laten rusten.
** Uien uit braadvet nemen en laten uitdruipen in een vergiet.
** Braadvocht(zonder bovenliggend vet) over doen in bakpan en opnieuw verwarmen. Creme fraiche erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. Even laten doorkoken.

Tip:
** Gebruik in plaats van gewone olijfolie om te bestrijken, gekruide olijfolie of een andere bijzondere. Geeft een extra smaak aan het lamsvlees.

Serveertip

** Lamsbout in plakjes gesneden serveren als deze zonder bot is.
** Lamsbout met bot in zijn geheel op tafel serveren en ter plekke hompen eraf snijden.
** Saus serveren in sauskom. Indien je echter de lamsbout snijd en alles op borden uitserveert kan je een klein beetje saus naast het vlees leggen.
** Voeg voor wat extra smaak, kappertjes toe aan de saus.
** Lekker met sperziebonen en gebakken of gefrituurde krielaardappeltjes in de schil.
Geef daarbij een salade van tomaten en paprika en de maaltijd is geslaagd!



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van astrid_bulthuis
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top