1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Rozemarijncake met olijven.

Rozemarijncake met olijven.

Door: luttepetut

  • Belgisch, Buffet
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 08-09-2004

Ingrediënten


120 gr.boter,100gr suiker,120gr.zelfrijzende bloem,2 eieren,1soepl.in stukjes gesneden zwarte olijven,1snuifje fijngesnipperde rozemarijn.
Wat afgeritste vlierbloesems(hoeft niet perse!)


Verder heb je nodig


Oven,kom,mesje,bakvorm,mixer,pannenlikker.


Deze cake is zo klaar!En zeer gezond!Waar wacht je nog op?

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de olijven in stukjes,was en hak de rozemarijn fijn.

Bereidingswijze

Doe de malse boter in een kom,voeg suiker bij en klop met de mixer tot een homogene massa.
Doe er de helft van de bloem bij en een heel ei.Mix alles goed door elkaar.Nu volgt de rest van de bloem met het andere ei.Je krijgt zo een tamelijk platte deeg.
Doe de afgeritste vlierbloesem erbij.
Strooi wat paneermeel op een beboterde taartvorm.
Doe de rozemzrijn en de olijven onder het deeg.
Leg nu met de pannelikker hoopjes deeg in de taartvorm en strijk glad.Bak deze taart gedurende 60 minuten op 180 graden.

Serveertip

Eet smakelijk!!



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luttepetut
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top