Joegoslavische vleesschotel
- Joegoslavisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten
525 gr varkensfilet275 gr tomaat (blik)<?li>
160 gr rijst (langkorrelig)
30 gr roomboter
6 ? theel. paprikapoeder
2 uien
2 eetl tomatenpuree
2 bouillon tabletten
1 teentje knoflook
1 groen paprika
1 rode paprika
peper naar smaak
zout naar smaak.
Bereidingswijze
Snij het vlees in dobbelstenen. Doe de boter, de fijngesneden ui en de gehakte knoflook in een glazenschaal en verwarm 3 ? minuut op 850 Watt
Vervolgens de paprika?s wassen en in reepjes snijden. Giet de tomaten af en deel ze in vieren. Leng het opgevangen toametvocht met bouillon tot ruim een kwart liter aan. Voeg de stukken vlees, paprikareepjes, rijst, tomatenbouillon en de kruiden bij het uienmengsel en verwarm dit 10 minuten afgedekt op 850 Watt. Roer de tomaten en de tomatenpuree door dit mengsel en verwarm het nog 10 minuten afgedekt op 850 Watt. Vervolgens 16 minuten op 440 watt verder gaar laten worden
Laat het voor het opdienen nog 6 minuten gesloten nagaren.