Bami met varkensvlees

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Helemaal uit de wok

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 250 gr bamie

  • 1 rode paprika

  • 4 lente uitjes

  • 1 knoflokteentje

  • 1 cm verse gember

  • 400 gr varkensvlees

  • 1 ei

  • 1 eetl maizena

  • ? theel chillipoeder

  • 2 eetl zonnebloemolie

  • 250 gr uitgelekte bamboescheuten uit blik

  • 2 eetl sojasaus.

  • Boodschappen bestellen
    Voedingswaarde per portie
    Voedingswaarde Eenheid
    Energie 1994,25 kcal
    Koolhydraten 210,95 g
    Eiwitten 128,17 g
    Vetten 68,45 g

    Bereidingswijze

    1. Kook de bamie in ruim water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken.

    2. Maak de paprika en de lenteuitjes schoon. Snijd de paprika in blokjes en snijd de lenteuitjes fijn. Pel de knoflook, schil de gember en snijn ze fijn. Snijd het vlees in smalle reepjes. Klop het ei goed los met de maizena en chillipoeder. Wentel er het vlees door.

    3. Verhit 1 eetl olie in een wok en braad het vlees in ca 4 minuten rondom bruin. Neem het uit de pan en houd het warm. Bak in de resterende olie ca. 4 min de lenteuitjes, paprikablokjes, knoflook en de gember.

    4. Voeg de bamboe en de bamie toe en meng voorzichtig door elkaar. Verwarm het geheel nog 2-3 minuten. Roer er tot slot vorzichtig de sojasaus doorheen, voeg de vleesreepjes toe en verwarm het geheel nog kort door.

    Serveertip

    Serveer hierbij als voorgerecht loempiaatjes met een chillisaus en geef een fruitsalade van exotisch fruit en cashewnoten toe

    Log in om een reactie te plaatsen

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    achtereind_v_n_big avatar
    achtereind_v_n_big

    Kooktip!

    Maak je koelkast leeg

    Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

    Doorsturen

    Home Recepten