1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Aardappelsalade
  5. Aardappelsalade

Aardappelsalade

Door: zwollenaartje

  • Nederlands, Salade
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-09-2004

Ingrediënten 4 personen


400gr;goedgeboende aardappelen:1 bouillonblokje of 1/2 tablet:4 eetlepels citroensap:1 kleine zeer fijngesnipperde of geraspte ui:3 eetlepels mayonaise of slasaus:1/2 lepel goudgele mosterd:2 kleine zeer fijngesnipperde augurkjes uit het zuur:2 eetlepels zeer fijngehakte peterselie:2 eetlepels zeer fijngeknipte dille,vers of uit de diepvries:Aroma,peper,zout en enkele blaadjes kropsla of gele andijvie:Plakjes hardgekookt ei:Plakjes tomaat zonder zaad:


Verder heb je nodig


ZEEF EN EEN SCHAAL


De zegswijze zoveel hoofden zoveel zinnen gaat zeker ook op voor aardappelsalade,ook in de tijd van grootmoeder,die het recept meestal van thuis meekreeg.Toch geldt nog steeds dat een aardappelsalade het lekkerst is wanneer versgekookte aardappelen worden gebruikt die,nog warm,worden overgoten met bouillon en wat citroensap of azijn.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de aardappelen gaar in zoveel water dat ze juist onder staan.Giet het water af,laat de aardappelen even drogen en pel ze.Snijd de aardappelen in plakken van 1/2 cm:dikte en doe deze in een kom.Breng 2 1/2 dl:water aan de kook met het bouillonblokje,roer daar de helft van het citroensap en het uitje door en giet de vloeistof op de aardappelen.Zet de kom tenminste 2 uur afgedekt op een koele plaats,maar niet in de koelkast!

Bereidingswijze

Roer de mayonaise,de mosterd,de augurk,de peterselie en de dille door elkaar.Laat de aardappelen,als deze niet alle vloeistof hebben opgenomen,in de zeef goed uitlekken.Schepde saus voorzichtig door de aardappelen.Proef de salade en voeg daaraan naar smaak aroma,peper en zout toe.Zet de kom nog een kwartier of langer afgedekt weg.Beleg intussen een schotel met blaadjes sla.Proef de aardappelsalade nog eens,en voeg naar smaak nog azijn,aroma,peper of zout toe.Schik de salade op de schotel.Garneer deze desgewenst met plakjes hardgekookt ei en plakken tomaat.

Serveertip

Serveer met geroosterd brood of stokbrood.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zwollenaartje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top