Flensjes

  • Frans, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-09-2004


Flensjes, zijn pannenkoekjes die zo dun zijn dat je er bijna doorheen kunt kijken. Het beslag een soort dunne creme, kan met een of andere likeur op smaak worden gebracht. De flensjes moeten in een zeer hete flensjes- of koekenpan in zeer weinig boter of olie worden bereid, willen ze goed lukken. Gebruik voor elk flensje een flinke eetlepel beslag. Als het net loslaat (1 minuut), moethet worden omgedraaid zodat de andere kant goed bruin bakt. Als het eerste flensje te dik is, voeg dan wat melk aan het beslag toe. Het is aan te bevelen een dubbele hoeveelheid te maken en de overgebleven flensjes in aluminiumfolie in de koelkast te bewaren voor later gebruik. Ze kunnen zelfs worden ingevroren. Dit is een basisrecept voor 10 stuks.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 ei, 1 kop melk, 3 volle eetlepels bloem, 1/2 afgestreken eetl. suiker, 1 snufje zout, 1/2 eetl. wodka (rum of een andere sterke drank)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmachine, Kwastje

Bereidingswijze

Meng alles, behalve de boter of olie, in de keukenmachine tot er geen klontertjes meer in zitten. Laat het beslag afgedekt een half uur staan. Verhit een heel klein beetje boter of olie in de flensjespan (gebruik een kwastje. Giet een flinke eetlepel beslag in de pan en verspreid het mengsel goed. Als het flensje loslaat (1minuut), moet u het omdraaien en aan de andere kant bakken.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

bibi41 avatar
bibi41 26-01-2009

dank u wel ook deze neem ik van u mee groetjes denise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten