1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Roti
  6. roti van zuiglam met een fondue van boerenkaas

roti van zuiglam met een fondue van boerenkaas

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-09-2004

Ingrediënten 4 personen


Per persoon 160 g zuiglam.
Voor de fondue van venkel en truffel: 250 gram venkel, ragfijn gesneden; olijfolie; 1/2 dl witte wijn; 1 dl gevogeltefond (fond de volaille); circa 10 gram truffel, fijngehakt.
voor de boerenkaasfondue:
1 klein sjalotje, fijngesneden; 1 gram Jamaicaanse peper, fijngewreven; olijfolie;
1/2 dl witte wijn; 1/2 dl gevogeltefond (fond de volaille); 100 gram boerenkaas;
1/4 dl room; 10 gram platte peterselie, in ragfijne reepjes.



Een recept van Pascal Jalhaij

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak de plakken zuiglam in boter aan en laat nagaren in een voorverwarmde oven van 180 gr. (ca 8 minuten).
venkel/truffelfondue:
Zweet de venkel aan in een beetje olijfolie. Blus af met de witte wijn en laat de wijn verdampen. Voeg de fond toe en laat de venkel circa 20 minuten zachtjes garen. Pureer de venkel, zeef hem en roer de truffel erdoor. Roer er vlak voor serveren nog 2 eetlepels olijfolie door om de fondue mooi te laten glanzen.
fondue van boerenkaas:
Zweet de sjalot met de peper aan in een beetje olie. Blus af met de wijn en laat de wijn verdampen. Schenk de fond erbij en los de kaas op in het warme mengsel. Zeef het en roer dan de room en als laatste de peterselie erdoor

Serveertip

Garnituur: 75 gram dubbelgedopte tuinboontjes, 75 gram dubbelgedopte doperwten, boter, 25 gram lamsoren.
1/ 2-1 aardappel, in sliertjes of in plakjes.
Stoof de tuinboontjes en doperwten in wat boter tot ze beetgaar zijn. Voeg de lamsoren toe en warm deze enkele seconden mee. Bak de aardappel in ganzenvet krokant. Doe dit onder druk: dat wil zeggen tussen bakpapier en verzwaard met bijvoorbeeld een pan, zodat de aardappel mooi plat blijft.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mauritsenole92


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mauritsenole92
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top