1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Brusselse kip

Brusselse kip

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-09-2004

Ingrediënten 4 personen


1 braadkip(ca. 1 kilo), zout, peper, bloem, 3 eetlepels boter, 1/2 citroen, stronkjes witlof, 4 eetlepels suiker, nootmuskaat, 2 sjoltjes, 600ml Leffe Triple(flesje), 200ml creme fraiche, 7 takjes peterselie.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij 1 braadkip(ca. 1 kilo)in stukken en was ze. Wrijf de kipstukken in met zout en peper en bestrooi ze met bloem. Verhit 3 eetlepels boter en bak de kipstukken aan beide kanten goudbruin. Haal de kip uit de pan. Pers een 1/2 citroen. Was 4 stronkjes witlof, halveer ze in de lengte en verwijder de bittere kernen. Bestrooi de witlof met 4 eetlepels suiker, besprenkel ze met wat citroensap en bestrooi ze met zout, peper en een snufje nootmuskaat. Bak de witlof in het achtergebleven braadvet ca. 3 minuten en voeg eventueel nog wat boter toe. Pel en snipper 2 sjoltjes en bak ze de laatste minuut met de witlof mee. Schenk 600ml Leffe Triple(flesje)over de witlof, leg de kip erop en stoof de kip afgedekt ca. 15 minuten. Roer 200ml creme fraiche door het vocht en laat de kip nog ca. 10 minuten op een laag vuur stoven. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Was en hak 7 takjes peterselie. Leg de kip met de groenten op een voorverwarmde schaal. Kook de saus in tot bijna de helft van de hoeveelheid. Schenk een deel van de saus over de kip en garneer met de peterselie. Geef de rest van de saus er apart bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacoba_b


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacoba_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top