Thaise curry met rundvlees

  • Thais, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

Mild gekruid gerecht uit de Thaise keuken. Voorbeeld van een gerecht dat niet uiterst pikant of scherp is zoals menigeen denkt wanneer de Thaise kookkunst ter sprake komt.

Bron: NHD

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
In ons land heeft de mening post gevat dat de gerechten uit de Thaise keuken erg pikant en soms ook bijzonder scherp zouden zijn. Dat is een grove misvatting want in de Thaise keuken kent men tal van gerechten die vrij mild gekruid zijn. De Thaise curry met rundvlees is er een voorbeeld van.




  • 500 gram (magere) runderlappen

    4 bosuitjes, grof gesnipperd

    2 grote tomaten, ontveld, vruchtvlees in reepjes gesneden

    1 grote rode paprika, bij voorkeur ontveld, vruchtvlees in reepjes gesneden

    2 eetl. arachide- of zonnebloemolie

    1 - 1 1/2 eetl. groene Thaise (basilicum)
    currypasta, uit potje of blikje

    4 dl (dunne) kokosmelk

    2 eetl. limoen- of citroensap

    zout

    zwarte peper uit de molen

    1 eetl. ragfijn gesneden (draadjes) verse basilicumblaadjes

    1 ei, hardgekookt, in plakjes gesneden
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 416,59 kcal
Koolhydraten 8,33 g
Eiwitten 31,33 g
Vetten 27,23 g

Voorbereiding

Maak het vlees droog met keukenpapier en snijd het in reepjes (1 x 5 cm.). Verhit een wok en laat de arachide- of zonnebloemolie er even in rondwalsen. Laat het vlees, onder voortdurend roeren en omscheppen, 3 - 4 minuten bakken.
Neem het vlees met een schuimspaan uit de pan en houd het warm. Voeg bosuitjes, tomaten en paprika aan de resterende olie toe en laat alles 2 minuten bakken.
Schep de currypasta er door en voeg de helft van de kokosmelk toe. Roer alles krachtig door. Voeg wat zout en peper toe. Schep het vlees door de saus.

Bereidingswijze

Leg een deksel op de wok en laat alles 2 - 2 1/2 uur zachtjes stoven. Schep de curry van tijd tot tijd om en voeg extra kokosmelk toe wanneer blijkt dat er teveel vocht verdampt.
Roer zodra het vlees gaar is geworden de resterende kokosmelk, limoen- of citroensap plus verse basilicum erdoor en voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Laat het gerecht daarna nog even aan de kook komen.

Serveertip

Dien het gerecht op in een voorverwarmde schaal. Schik de plakjes hardgekookt ei er bovenop. Leg er, noodzakelijk is het niet, een flinke toef verse koriander als garnering bij. Dien er droog gekookte (Pandan)rijst bij op.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

recepten_uit_thailand avatar
recepten_uit_thailand

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten