variant met prei

400 g kabeljauwfilet in mooie reepjes, ,
200 g sjalotjes, 200 g kleine champignons, ,
60 g boter of margarine, ,1 tl suiker, ,
zout en peper, ,30 g bloem, ,
5 dl visbouillon (van tablet), ,
1,25 dl creme fraiche, , 2-3 tl citroensap,,,
2 vleestomaten, ontveld, in kleine blokjes, ,
2 el grof gesneden dille.
Een stoofpotje van kabeljauw, sjalotjes, champignons,tomaten, room en kruiden
Uitjes en champignons in koekenpan doen, 20 g boter en zoveel water
toevoegen tot beide groenten onderstaan. Suiker, zout en peper toevoegen
en op zacht vuur koken tot water verdampt is. Groenten apart zetten. 40 g
boter smelten, bloem erdoor roeren en 2 minuten laten bakken. Bouillon en
creme fraiche toevoegen en tot gladde saus roeren. Saus op zacht vuur 10
minuten laten koken. Saus met zout, peper en citroensap op smaak brengen. Kabeljauw in saus leggen en op zacht vuur laten meestoven tot vis gaar is.
Tomaten, uitjes en champignons toevoegen en 2 minuten mee verwarmen.
Voor serveren dille erover strooien
Tomklaassens1 05-09-2019
Het was een heerlijk recept. Wel flink buiten de lijntjes gekleurd qua hoeveelheden maar heel leuk om te maken. Wij hebben het met aardappelpuree gegeten maar de volgende keer wordt het met witte rijst. Oh ja, we hadden kabeljauw, schar en zalmfilet erin gedaan maar de zalm laat ik de volgende keer achterwege. Te gronderig.
pvdz 07-05-2017
zeer lekker , hebben wat paprika erbij gedaan en grote gepelde garnalen bij de kabeljauw
professoroud 04-03-2017
Het was weer lekker!!!!!!!!!!!!!
70brenda 19-01-2015
Het is een heerlijk recept. Iedereen vond het erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar. Wel heb ik net als hier onder al iemand heeft aangegeven extra groenten toegevoegd. Bedankt voor het delen.
adeline43 09-09-2014
Marian, dit recept ziet er erg smakelijk uit! Bedankt, groetjes Adeline