Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Een zalige en gezellige ROMIGE VISPOTJE

Een zalige en gezellige ROMIGE VISPOTJE

Door: marianneoud

stoofpotje met als variatie prei er door

variant met prei

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-09-2004

Een stoofpotje van kabeljauw, sjalotjes, champignons,tomaten, room en kruiden

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


400 g kabeljauwfilet in mooie reepjes, ,
200 g sjalotjes, 200 g kleine champignons, ,
60 g boter of margarine, ,1 tl suiker, ,
zout en peper, ,30 g bloem, ,
5 dl visbouillon (van tablet), ,
1,25 dl creme fraiche, , 2-3 tl citroensap,,,

2 vleestomaten, ontveld, in kleine blokjes, ,
2 el grof gesneden dille.



Bereidingswijze

Uitjes en champignons in Koekenpan doen, 20 g boter en zoveel water
toevoegen tot beide groenten onderstaan. Suiker, zout en peper toevoegen
en op zacht vuur koken tot water verdampt is. Groenten apart zetten. 40 g
boter smelten, bloem erdoor roeren en 2 minuten laten bakken. Bouillon en
creme fraiche toevoegen en tot gladde saus roeren. Saus op zacht vuur 10
minuten laten koken. Saus met zout, peper en citroensap op smaak brengen. Kabeljauw in saus leggen en op zacht vuur laten meestoven tot vis gaar is.
Tomaten, uitjes en champignons toevoegen en 2 minuten mee verwarmen.
Voor serveren dille erover strooien



Deel dit recept

Reacties (33)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top