Rosbiefsalade
- Nederlands, Voorgerecht
- 10-20 min.
Deze heerlijke en simpele salade heb ik afgelopen zaterdag gemaakt. Hij was zo lekker, dat ik hem jullie niet wilde onthouden.
Ingrediënten 2 recipe.people
100 gram gekruide rosbief (vleeswaren AH) - 50 gram gemengde sla - 2 lente-uitjes - 6 kerstomaatjes - 30 gram Parmezaanse kaas (stukje) - 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten - 1 eetlepel balsamico-azijn - 3 eetlepels olijfolie extra vergine - zout, peper - 1 theelepel suiker - 1 theelepel Dijon mosterdVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 367,04 kcal |
Koolhydraten | 10,28 g |
Eiwitten | 19,85 g |
Vetten | 25,92 g |
Benodigdheden
dunschiller of kaasschaafVoorbereiding
Schaaf de Parmezaanse kaas in dunne flintertjes. Was de lente-uitjes en snij deze in dunne ringetjes. Snij de kerstomaatjes doormidden. Maak een vinaigrette van de azijn, olie, peper, zout, mosterd en suiker. Haal de sla door de vinaigrette.
Bereidingswijze
Verdeel de sla over de borden. Verdeel de plakjes rosbief over de sla. Garneer de salade met de lente-ui, halve kerstomaatjes, geroosterde pijnboompitten en de Parmezaanse kaas.
Serveertip
Heerlijk met een stukje warm brood.