Rosbiefsalade

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Rosbiefsalade

    Rosbiefsalade

    Rosbiefsalade

Deze heerlijke en simpele salade heb ik afgelopen zaterdag gemaakt. Hij was zo lekker, dat ik hem jullie niet wilde onthouden.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
100 gram gekruide rosbief (vleeswaren AH) - 50 gram gemengde sla - 2 lente-uitjes - 6 kerstomaatjes - 30 gram Parmezaanse kaas (stukje) - 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten - 1 eetlepel balsamico-azijn - 3 eetlepels olijfolie extra vergine - zout, peper - 1 theelepel suiker - 1 theelepel Dijon mosterd
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 367,04 kcal
Koolhydraten 10,28 g
Eiwitten 19,85 g
Vetten 25,92 g
Benodigdheden
dunschiller of kaasschaaf

Voorbereiding

Schaaf de Parmezaanse kaas in dunne flintertjes. Was de lente-uitjes en snij deze in dunne ringetjes. Snij de kerstomaatjes doormidden. Maak een vinaigrette van de azijn, olie, peper, zout, mosterd en suiker. Haal de sla door de vinaigrette.

Bereidingswijze

Verdeel de sla over de borden. Verdeel de plakjes rosbief over de sla. Garneer de salade met de lente-ui, halve kerstomaatjes, geroosterde pijnboompitten en de Parmezaanse kaas.

Serveertip

Heerlijk met een stukje warm brood.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Doorsturen

Home Recepten