Een heerlijk & kruidig zelfgemaakt kippensoepje

  • Nederlands, Soep
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 05-09-2004

Ik ben echt gek op kippensoep, maar hij moet wel kruidig en beetje pittig zijn.

Ik heb al veel geexperimenteerd, maar vandaag heb ik kippensoep gemaakt met deze ingredienten en hij was echt HEERLIJK!!! Voor herhaling vatbaar dus.

Zelf maak ik soep meestal in een grote pan, maar dit recept is voor een half weeshuis. Pak die soeppan dus maar uit de kast!



Dit soepje is heerlijk vooraf, maar met wat stokbrood, soepstengels e.d. erbij kan je het ook als hoofdgerecht zien.

Oja: je moet er wel de tijd voor hebben... (bouillon moet trekken he)

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 399,04 kcal
Koolhydraten 67,05 g
Eiwitten 20,74 g
Vetten 4,30 g
Benodigdheden

  • snijplank

  • groot en scherp mes

  • grote (soep)pan

  • bord

  • zeef

  • kommetje

  • soeplepel

Bereidingswijze


  1. De rode ui, de rode peper en de prei wassen en in grove stukken snijden

  2. De zwarte peperkorrels in een kommetje doen en met de bolle kant van een soeplepel kneuzen

  3. De kippenpoten onder de kraan afspoelen en in de soeppan leggen

  4. De grof gesneden groenten, peterselie, selderij en tijm erover verdelen

  5. De gekneusde peperkorrels, de laurierblaadjes, de foelie en alle andere kruiden toevoegen

  6. Koud water er overheen schenken en zonder deksel aan de kook brengen

  7. Het vuur laag zetten en de bouillon 3 uur zachtjes laten trekken

  8. Na 3 uur de kippenpoten uit de bouillon halen en op een bord leggen

  9. De bouillon zeven door op een andere grote pan de zeef te zetten en de bouillon over te gieten

  10. De bouillon terug doen in de soeppan (niet meer laten koken)

  11. De maggi blokjes toevoegen

  12. Het vel van de kippenpoten verwijderen en het vlees van de kippenpoten afhalen en in kleine stukjes snijden / trekken

  13. De stukjes kip toevoegen aan de bouillon, deze opnieuw aan de kook brengen

  14. De vermicelli boven de pan verbrokkelen en in 10 minuten zachtjes gaarkoken

  15. De rest van de peterselie en selderij fijnsnijden en door de soep roeren (als je veel peterselie en selderij over hebt kan je dit ook fijnsnijden, in een boterhamzakje doen en invriezen - makkelijk voor een volgende keer)

  16. Naar smaak peper en zout toevoegen (maar dat is waarschijnlijk niet meer nodig)


Serveertip

Serveer er soepstengels en stokbrood bij.

Schenk een glaasje water in voor de dorst..

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mobiel_1360591656 avatar
mobiel_1360591656 20-12-2018

rode pepper en dille weggelaten dit had ik niet. stukjes wortel meegegkookt. Een heerlijke kippensoep met veel smaak. Ga ik zeker nog eens maken.

miyoesda avatar
miyoesda 11-10-2014

Ik heb dit recept zeker al 20 keer gemaakt en ik gebruik een enorme soeppan, waar zeker 5 liter ingaat. Wij houden ook van pittig, maar vinden een hele peper (met zaad) toch een beetje teveel van het goede. Helemaal met kinderen. Verder een geweldig recept!

HappyDeez74 avatar
HappyDeez74 05-04-2014

Dit recept staat voor vandaag op het menu. Onduidelijk is alleen voor hoeveel liter dit is. Is 3 liter voldoende of kan ik beter een 5 L pan gebruiken?

debby11 avatar
debby11 10-01-2014

hoi lijkt mij ook lekker,maar idd hoeveel water?

debby11 avatar
debby11 10-01-2014

hoi lijkt mij ook lekker,maar idd hoeveel water?

debby11 avatar
debby11 10-01-2014

hoi lijkt mij ook lekker,maar idd hoeveel water?

peggy01 avatar
peggy01 29-12-2013

Het recept staat in mijn lijstje en zal jullie laten weten zodra ik deze gemaakt heb.

tornarsuk avatar
tornarsuk 27-12-2013

hoeveel water ? 3 of 5 liter? mijn weeshuis soep bestaat meestal uit 5 liter :O

hermanna2 avatar
hermanna2 27-12-2013

Lijkt me heerlijk, bedankt!

hermanna2 avatar
hermanna2 27-12-2013

Lijkt me heerlijk, bedankt!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten