Griekse tapas Auberginesandwiches Mezedes
- Grieks, Borrelhapje
- 20-30 min.
Bijzondere sandwiches van aubergines met kaas in een jasje van broodkruim. eerlijk met een frisse kwarkdip. Melitzanes tiganites. ordt in Griekenland geserveerd als mezedes, de Griekse tapas. Een recept uit Margriet 33-2004
Ingrediënten 4 personen
1 flinke aubergine - zout, peper - olijfolie - 100 gram feta - 3 eieren - 1 eetlepel dillezaad - 1 eetlepel fijngehakte peterselie - broodkruim van 4 oude witte boterhammen - 250 ml magere kwark - sap van 1 citroen - 1 teentje knoflook - 1 theelepel suikerBenodigdheden
FrituurpanBereidingswijze
Klop de eieren los.
Was de aubergine en snij deze in plakken.
Bak de plakken aubergine in wat olie of grill de plakken.
Verkruimel de feta en vermeng deze met 1/3 van het ei, dillezaad, peterselie en peper naar smaak.
Smeer dit mengsel op de helft van de aubergineplakjes en druk de andere helft van de plakjes erop.
Haal de aubergineplakjes door de rest van het losgeklopte ei en dan door het broodkruim.
Klop voor het sausje de kwark los met het citroensap, de peterselie, uitgeperste knofllok en de suiker.
Maak op smaak met zout en peper.
Frituur de aubergineplakjes in een paar minuten goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Kan natuurlijk ook in een koekenpan met een laagjes olie.
Serveer de saus bij de aubergines.
Bron
Margriet
Serveertip
Ook heerlijk met tzatziki.