1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Saus
  6. Gegrilde spareribs met tropische saus

Gegrilde spareribs met tropische saus

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 05-09-2004

Ingrediënten


? 2 kilo Spareribs (ongemarineerd)
? 2 eetlepels olie
? 1 ui (fijngesnipperd)
? 2 teentjes knoflook (gehalveerd)
? 1 rode paprika (in kleine stukjes)
? 1 fles gezeefde tomaten
? 2 eetlepels frambozenazijn
? 2 dl vruchtensap (tropical multidrank)
? 3 eetlepels bruine basterdsuiker
? 1 theelepel tabasco
? snufje zout
? snufje peper
? grove zeef



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook ca. 3 minuten. Voeg, op de Spareribs na, alle overige ingredienten toe en breng de saus aan de kook. Laat de tropische saus op een sudderpitje ca. 30 minuten inkoken. Roer de saus tussentijds regelmatig door.
2 .Zeef de saus in een grove zeef. Breng de saus op smaak met zout en peper. Houd 1? dl saus apart als tafelsaus en gebruik de overige saus als marinade.
3. Verwarm de oven voor op 180?C. Bak de Spareribs met de vleeszijde naar boven ca. 15 minuten in de oven. Bestrijk het vlees royaal met de marinade en bak de Spareribs nog ca. 30 minuten in de oven. Bedruip het vlees tussentijds regelmatig met de marinade. Neem de Spareribs uit de oven.
4. Grill de Spareribs op een zacht smeulende BBQ* nog 10 minuten. Snijd de Spareribs in stukken en serveer deze met de tropische saus.

Serveertip

Lekker met vruchtensalade en krinkelfrietjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top