1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Kabeljauwfilet met mosterdsaus

Kabeljauwfilet met mosterdsaus

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 05-09-2004

Ingrediënten 2 personen






1 dik stuk kabeljauwfilet, 300 gram
2 limoentjes of 1 citroen
Voor de saus:
? visbouillontablet
2 eetlepels creme fraiche
1 eetlepel maizena
1 eetlepel mosterd
zout
peper

2 toefjes dille

c



LANGLEVE DE MAGNATRON

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de visfilet in 2 gelijke stukken en leg die in een schaal. Pers 1 limoentje (of een halve citroen) uit. Besprenkel de vis met het limoen- of citroensap.

Laat de vis gaar worden, afgedekt, in 4-5 minuten op 500 Watt. Schenk het uitgelopen visnat in een maatbeker en laat de vis, afgedekt, enkele minuten nagaren.

Maak intussen de saus: vul het visnat met water aan tot 1 dl. Verkruimel de tablet erboven en roer de creme fraiche erdoor. Roer de maizena met 2 eetlepels water tot een glad papje en roer dit door de saus.

Verhit de saus, onafgedekt, ca. 1 minuut op 700 Watt. Roer de mosterd door de saus en verhit de saus nog even, onafgedekt, ca. 30 seconden op 700 Watt. Breng de saus op smaak met zout en peper. Lepel de saus over de borden en leg de vis erin. Snijd het tweede limoentje (of de halve citroen) in dunne plakjes en leg ze op de vis.



Serveertip

Garneer eventueel met een toefje dille.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van r_f


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van r_f
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top