Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Schotse keuken
  4. Ayrshire Shortbread

Ayrshire Shortbread

Door: thelittlechef

  • Schots, Tussendoortje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-09-2004

Ingrediënten


1 3/4 cups unsifted all-purpose flour*
1/2 cup butter, softened
1 cup confectioners' sugar
1 large egg yolk
2 tablespoons cream

* If you can find rice flour, add 1 tablespoon for a crisper shortbread.


Verder heb je nodig


Oven


Scotland

Ontdek meer:

Voorbereiding

Combine flour, butter and sugar; form a well in the center and add egg yolk and cream. Knead together lightly to form a stiff dough. Refrigerate

Bereidingswijze

Preheat oven to 325 degrees F.
Cut dough into 20 (2 1/2-inch) rounds, 1/4-inch thick. Bake on a greased cookie sheet until golden brown, about 15 minutes.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van thelittlechef
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top