Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Tulband
  6. Tulband

Tulband

Door: poppemieke_s

  • Frans, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 01-09-2004

Ingrediënten 4 personen



100 gr zelfrijzende bloem
20 gr maiszetmeel
100 gr boter
100 gr dadels
25 gr pure chocolade
5 eieren
2 eetlepels rum
100 gr suiker
zout
boter voor de vorm
bloemsuiker als garnituur


Verder heb je nodig



Bakvorm (tulband) van 1,5 l


Klaar voor een stevig dessertje?
Met dadels, rum en chocolade!! Mmm...

Ontdek meer:

Voorbereiding


Oven voorverwarmen op 200?C

Bereidingswijze


Meng de bloem met het maiszetmeel
Snij de boter in zo klein mogelijke stukjes en voeg ze erbij
Schep de fijn gesneden dadels eronder + de gehakte chocolade
Zet het deeg koel weg
Klop de eidooiers met de rum en de suiker tot een lichtgele massa die als een lint van de klopper loopt
Klop de eiwitten tot sneeuw met een snuifje zout
Spatel het bloemmengsel en de dooiermassa beetje bij beetje door de eiwitmassa
Vet de tulband in met veel boter
Vul de vorm tot ongeveer 3/4
Bak de tulband 45 minuten op 200?C
Ontvormen op rooster
Afkoelen en garneren met bloemsuiker



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van poppemieke_s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top