1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Tulband
  6. Tulband

Tulband

  • Frans, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 01-09-2004

Ingrediënten 4 personen



100 gr zelfrijzende bloem
20 gr maiszetmeel
100 gr boter
100 gr dadels
25 gr pure chocolade
5 eieren
2 eetlepels rum
100 gr suiker
zout
boter voor de vorm
bloemsuiker als garnituur


Verder heb je nodig



Bakvorm (tulband) van 1,5 l


Klaar voor een stevig dessertje?
Met dadels, rum en chocolade!! Mmm...

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding


Oven voorverwarmen op 200?C

Bereidingswijze


Meng de bloem met het maiszetmeel
Snij de boter in zo klein mogelijke stukjes en voeg ze erbij
Schep de fijn gesneden dadels eronder + de gehakte chocolade
Zet het deeg koel weg
Klop de eidooiers met de rum en de suiker tot een lichtgele massa die als een lint van de klopper loopt
Klop de eiwitten tot sneeuw met een snuifje zout
Spatel het bloemmengsel en de dooiermassa beetje bij beetje door de eiwitmassa
Vet de tulband in met veel boter
Vul de vorm tot ongeveer 3/4
Bak de tulband 45 minuten op 200?C
Ontvormen op rooster
Afkoelen en garneren met bloemsuiker



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van poppemieke_s


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van poppemieke_s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top