1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Internationale keuken
  5. stoofpeer in zoet kaasdeeg

stoofpeer in zoet kaasdeeg

Door: snoepoor

  • Internationaal, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 01-09-2004

Ingrediënten 4 personen


1 kuipje roomkaas (200 g monchou)
200 g zachte boter
3 eetlepels (riet)suiker
1/2 theelepel zout
350 g bloem+ bloem voor bestuiven
1 pot gestoofde peren op lichte siroop
1 ei


Verder heb je nodig


-handmixer
-vershoudfolie
-keukenpapier
-deegroller
-bakpapier


Ontdek meer:

Voorbereiding

-bloem zeven
-peren laten uitlekken en droogdeppen
-ei loskloppen
-oven voorverwarmen op 200 graden(hetel.180)
-bekleeed bakplaat met bakpapier

Bereidingswijze

-mix roomkaas,boter,suiker en zout in een kom tot een glad mengsel.
-voeg de bloem in gedeelten toe en kneed de massa tot een soepel deeg.
-vorm een bal van het deeg en laat deze afgedekt in de koelkast ca.1 uur rusten.

-rol het deeg uit tot een dunne lap en snyd er 4 cirkels uit met een doorsnede van ca.15 cm.
-halveer de deegcirkels en vouw iedere cirkel om een halve peer.
-snijd uit het overgebleven deeg wat blaadjes en versier hiermee de ingepakte peren.
-bestrijk de ingepakte peren met losgeklopt ei en plak de randen ermee vast.
-bak de stoofperen in zoet kaasdeeg in het midden van de oven in ca.20 minuten gaar en goudbruin.
-serveer ze warm.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van snoepoor
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top