franse pruimentaart
- Frans, Nagerecht
- 60-120 min.
Veel pruimen uit de tuin, wat doe je ermee? Weer eens een pruimentaart? Maar wel met een scheutje rum voor de smaak! Een frans recept.
Ingrediënten
Voor het deeg:
Voor de vulling:
Benodigdheden
springvorm of taartvorm van 22 - 24 cm. doorsnedeVoorbereiding
Zeef de bloem in een kom. Voeg de boter toe en meng het goed door elkaar. Voeg het zout en genoeg water toe tot het een bal wordt. Laat het deeg een half uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 gr.
Bereidingswijze
Bekleed de ingevette taartvorm met het deeg. Prik de bodem in met een vork. Was de pruimen, snijd ze doormidden en ontpit ze. Leg ze op het deeg met de bolle kant naar beneden. Laat dit ongeveer 10 minuten in de oven bakken. Meng de dooiers met de room, de suiker en de rum. Giet dit mengsel op de taart en doe dit ongeveer een half uur in de oven tot het goed gaar is. Laat de taart goed afkoelen alvorens hem uit de vorm te halen
Serveertip
Een klein beetje custard over het deeg voor je de pruimen erop legt geeft een extra vanille smaak.