franse pruimentaart

  • Frans, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 31-08-2004

Veel pruimen uit de tuin, wat doe je ermee? Weer eens een pruimentaart? Maar wel met een scheutje rum voor de smaak! Een frans recept.

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor het deeg:
  • 250 gr. bloem of zelfrijzend bakmeel
  • water
  • 125 gr. koude boter of margarine in stukjes gesneden
  • 1 mespuntje zout


    Voor de vulling:

  • 6 pruimen
  • 2 eidooiers
  • 20 cl. slagroom
  • 50 gr. witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 soeplepels rum
  • Boodschappen bestellen
    Benodigdheden
    springvorm of taartvorm van 22 - 24 cm. doorsnede

    Voorbereiding

    Zeef de bloem in een kom. Voeg de boter toe en meng het goed door elkaar. Voeg het zout en genoeg water toe tot het een bal wordt. Laat het deeg een half uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 gr.

    Bereidingswijze

    Bekleed de ingevette taartvorm met het deeg. Prik de bodem in met een vork. Was de pruimen, snijd ze doormidden en ontpit ze. Leg ze op het deeg met de bolle kant naar beneden. Laat dit ongeveer 10 minuten in de oven bakken. Meng de dooiers met de room, de suiker en de rum. Giet dit mengsel op de taart en doe dit ongeveer een half uur in de oven tot het goed gaar is. Laat de taart goed afkoelen alvorens hem uit de vorm te halen

    Serveertip

    Een klein beetje custard over het deeg voor je de pruimen erop legt geeft een extra vanille smaak.

    Dit recept is te vinden in:

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten