Stamppot zuurkool met ananas en dadels
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 recipe.people
3/4 kg afkokende aardappels
zout
2 dl melk
100 gr magere rookspekreepjes
250 gr (Elzasser) wijnzuurkool
250 gr witte kool, fijngesneden
200 gr hamblokjes
1 blikje ananasstukjes
10 dadels
paprikapoeder
1 banaan
Voorbereiding
De aardappels schillen en gaarkoken in water met zout, droogstomen, fijnstampen en luchtig kloppen met de gekookte melk.
Bereidingswijze
De spekjes zachtjes uitbakken en de wijnzuurkool met de witte kool hierop kort stoven. De hamblokjes, uitgelekte ananasstukjes en de ontpitte en in reepjes gesneden dadels meewarmen. Dit alles met wat paprikapoeder bestrooien en luchtig door de aardappelen mengen en nog even warmen. Als het te droog is, eventueel nog wat melk of ananasnat erdoor scheppen. Tot slot de banaan in plakjes snijden en erdoor scheppen.