Teddy-beer-taart

  • Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 30-08-2004

Deze beer is net echt en ook nog eens erg lekker! Succes op een kinderfeestje!

Het lijkt een heel verhaal, maar t is niet moeilijker als chocolade-cake en monchou-taart...

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
Voor de cake:

200 gram zachte (room)boter of tafelmargarine;
200 gram (fijne) kristalsuiker;
mespunt zout;
2 zakjes vanillesuiker;
4 eieren;
100 gram bloem, gezeefd met 100 gram zelfrijzend bakmeel of 200 gram cakemeel;
Cacoa-poeder naar smaak, voor kleine kinderen hoeft het niet zo veel te zijn...

Voor de vulling:
1 groot blik ananasschijven;
2 (kleine) pakjes monchou a 100 gram;
1/8 l slagroom;
100 gr. witte basterd;
1 zakje vanillesuiker;

Voor de decoratie:
4 ronde chocolaatjes van 2 a 3 cm doorsnee
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Taartvorm van 26 cm doorsnee;
Stukje bakpapier met daarop 2 cirkels van 10 cm doorsnee getekend

Voorbereiding

1) Laat de ananas in een zeef uitlekken en laat ze daarna nog even op een schone theedoek liggen, zodat er geen vocht meer uitkomt.
2) Maak van een van de chocolaatjes een mondje in ruitvorm.
3) Verwarm de oven tijdig voor op 150?C.

4) De cake:
(Ik leg zelf altijd een velletje bakpapier over de bodem-in de vorm geklemd-, zodat je de taart makkelijk van de bodem kunt schuiven voor het snijden.)
Beboter de vorm, bestuif hem met bloem en tik de overtollige bloem uit de vorm. Roer de boter met suiker, zout, vanillesuiker met een houten lepel of mixer tot een luchtige massa. Roer er een voor een de eieren door. Voeg het volgende ei pas toe nadat het vorige geheel in het mengsel is opgenomen. Klop het deeg nog verder luchtig. Roer er dan met de hand, bij gedeelten, het bloem met zelfrijzend-bakmeelmengsel door. Het deeg moet in punten van de lepel vallen.
Meng dan de gewenste hoeveelheid cacoa door het beslag.
5) Voor de oren en de neus van de beer: leg het bakpapier met de cirkels op een bakplaat, vul ze met een laagje cake-beslag van 1/2 - 3/4 cm dik en bak ze 10-15 min. in de oven. Controleer met een prikker of ze gaar zijn.
6) Het bere-hoofd: Vul hierna de taartvorm met de rest van het beslag en bak hem in 25-35 min. gaar. Controleer met een prikker of hij gaar is. Laat de cake afkoelen.

Bereidingswijze

1) Als de cake is afgekoeld: maak op 1 cm. van de rand van de cake een snee met een mesje, dus helemaal rond, en hol met een scherpe lepel de cake uit, ong. 1 cm. diep. Bewaar de cake-kruimels in een schaal en maak ze evt. fijner met een vork.
2) Laat de monchou op kamertemperatuur komen en roer het los met de 100 gram basterd en 1 zakje vanillesuiker. Klop de slagroom stijf m.b.v. een mixer en spatel het daarma door de monchou heen.
3) De beer: leg de ananasschijven op de bodem van de uitgeholde beer. Schep hierop het monchou-mengsel, maak er een mooie bol van. Let op: bewaar 2 lepels van het mengsel voor de ogen. Snij een van de cake-cirkels in tweeen voor de oren, en duw deze in het monchou-mengsel. Bedek nu al het wit met de bruine cake-kruimels. Plaats de andere cirkel als snuit van de beer. Maak de ogen met een rondje van het monchou-mengsel en daarop een chocolaatje. Plaats een chocolaatje op de snuit als neus en het ruitje als mondje...en zie daar een echte beer!

Serveertip

Zet de kaarsjes als stekelharen tussen de oren van de beer!

Laatste reacties

jettyjh avatar
jettyjh 13-11-2005

Het is een leuk recept en was erg lekker. Alleen maak ik de volgende keer wel de bodem wat dikker. Voeg hiervoor voor de cake 1 ei extra en van alle andere ingredi?nten 50 gram extra toe.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten