1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. bananenbrood

bananenbrood

  • Amerikaans, Brood
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 30-08-2004

Ingrediënten


120 gram boter
150 gram suiker (Dit is het officiele recept; het kan ook wel met 100 gram denk ik)
zakje vanillesuiker
2 eieren

120 gram bloem
1 theelepel natriumbicarbonaat (maagzout bij de apotheek)
1/2 theelepel zout

120 gram ongebuilde bloem of volkoren bloem
3 grote (over)rijpe bananen geprakt
75 gram gehakte walnoten (ik schiet graag iets uit met de walnoten)


Verder heb je nodig


Keukenmachine is handig om walnoten te hakken, bananen te prakken en de boter met de suiker te kloppen


Een heerlijke manier om van bananen af te komen die te rijp zijn om op te eten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven op 180 graden en vet een cakeblik in.

Bereidingswijze

Mix de boter met de suiker tot het luchtig is. Voeg 1 voor een de eieren toe.
Zeef de gewone bloem en meng het met de ongebuilde bloem, zout, en natriumbicarbonaat.
Mix het goed met het botermengsel.
Voeg voorzichtig de geprakte banaan en de gehakte walnoten toe.
Giet het mengsel in het cakeblik en bak het ongeveer een uur. (Test met een prikkertje vanaf 50 minuten, het moet droog uit het midden komen)
Laat het 10 minuten afkoelen in het cakeblik en laat het daarna op een rooster afkoelen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van schannek


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van schannek
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top