ierse worst pie
- Iers,
- 30-60 min.
bladerdeeg gevuld met de vulling van verse worst
Ingrediënten 6 recipe.people
340 gr. bladerdeeg, 460 gr. verse worstvulling, 1 uitje, zeer fijn gehakt, 90 gr. vers wit broodkruim, 1 theel. gedroogde salie, zout, peper, 200 gr. gehakte tomaten uit blik, 1 ei, losgeklopt, 1 eetl. melkBereidingswijze
Oven op 200C. Snijd het deeg in 2en en rol elk stuk uit tot een cirkel van 25 cm. Een cirkel om de pievorm te bekleden en leg de andere helft in de koelkast, terwijl je de vulling maakt.
Meng de ui met het broodkruim, de salie, zout en peper, en voeg het worstvlees, de tomaten en het geklopte ei toe. Spreid dit mengsel uit over het bladerdeeg in de pievorm , leg de rest van het deeg erop, plak de randen vast.
Bestrijk de pie met melk en laat hem 45 min. bakken.
Bain taitneamh as do beile