ierse worst pie

  • Iers,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-08-2004
  • ierse worst pie

    Ierse worst pie

    Ierse worst pie

  • ierse worst pie

    Ierse worst pie

    Ierse worst pie

bladerdeeg gevuld met de vulling van verse worst

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
340 gr. bladerdeeg, 460 gr. verse worstvulling, 1 uitje, zeer fijn gehakt, 90 gr. vers wit broodkruim, 1 theel. gedroogde salie, zout, peper, 200 gr. gehakte tomaten uit blik, 1 ei, losgeklopt, 1 eetl. melk
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Oven op 200C. Snijd het deeg in 2en en rol elk stuk uit tot een cirkel van 25 cm. Een cirkel om de pievorm te bekleden en leg de andere helft in de koelkast, terwijl je de vulling maakt.
Meng de ui met het broodkruim, de salie, zout en peper, en voeg het worstvlees, de tomaten en het geklopte ei toe. Spreid dit mengsel uit over het bladerdeeg in de pievorm , leg de rest van het deeg erop, plak de randen vast.
Bestrijk de pie met melk en laat hem 45 min. bakken.

Bain taitneamh as do beile

Laatste reacties

Dyoreka avatar
Dyoreka 21-10-2013

Ik maak je pie regelmatig. Ook ideaal om nog restje groenten door heen te doen die ik heb staan. En de volgende dag is ze koud ook erg lekker.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten