Sperziebonensalade met venkel

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-08-2004
  • Sperziebonensalade met venkel

    Sperziebonensalade met venkel

    Sperziebonensalade met venkel

Een hele lekkere salade ook voor iemand die niet van venkel houdt! Een dergelijk recept heeft ooit eens in een Tip Culinair gestaan, maar dat recept heb ik aangepast. Echt verrukkelijk bij een visschotel!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gram sperziebonen - 1 kleine venkelknol - 1 teentje knoflook - peper, zout - 3 eetl zonnebloemolie - 1 eetl witte azijn - 1 eetl mayonaise - 1/2 eetl mosterd - 1/2 eetl honing of wat suiker
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Sperziebonen schoonmaken en beetgaar koken in water met zout (plm 7 - 10 minuten). Venkel schoonmaken en in super kleine blokjes snijden. Eventueel venkelgroen bewaren!
Pel en pers het teentje knoflook. Roer een dressing van de olie, azijn, peper, zout, knoflook, mayonaise, mosterd en honing of suiker.

Bereidingswijze

Roer de blokjes venkel door de afgegoten nog warme sperziebonen en roer de dressing erdoor. Hak het overgebleven venkelgroen fijn en strooi dit over de salade. Laat de salade op een koele plaats enige tijd intrekken.

Serveertip

Lekker bij gebakken vis.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten