Atjar van komkommer en rode paprika

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Atjar van komkommer en rode paprika

    Atjar van komkommer en rode paprika

    Atjar van komkommer en rode paprika

Een heerlijke salade voor bij Oosterse gerechten. Ooit gemaakt bij de toenmalige Zuivelkeuken in Leidschendam.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 komkommer - 1 rode paprika - 1 sjalotje - 1 teentje knoflook - 2 theelepels suiker - zout, peper - 1 theelepel mosterd - 1 dl azijn
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 44,71 kcal
Koolhydraten 6,29 g
Eiwitten 1,49 g
Vetten 0,57 g
Benodigdheden
Pannetje
schaal

Bereidingswijze

Schil de komkommer. Snij de komkommer in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten.
Snij de komkommer in blokjes.
Was de paprika. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snij de paprika ook in blokjes.
Pel het sjalotje en het teentje knoflook en snipper deze fijn.
Doe alle groenten in een schaal en bestrooi deze met zout en peper.
Verwarm de azijn met de mosterd en de suiker (roeren tot de suiker is opgelost) en giet de warme azijn over de komkommersalade.
Roer goed door elkaar en laat minstens een paar uur op een koele plaats intrekken.

Bron

Aangepast recept Zuivelkeuken

Serveertip

Lekker bij nasi, bami of een Oosterse maaltijd.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Doorsturen

Home Recepten