1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Ingelegde groente
  5. Atjar
  6. Atjar van komkommer en rode paprika

Atjar van komkommer en rode paprika

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-08-2004

Ingrediënten 4 personen


1 komkommer - 1 rode paprika - 1 sjalotje - 1 teentje knoflook - 2 theelepels suiker - zout, peper - 1 theelepel mosterd - 1 dl azijn


Verder heb je nodig


Pannetje
schaal


Atjar van komkommer en rode paprika
Atjar van komkommer en rode paprika
Atjar van komkommer en rode paprika
Atjar van komkommer en rode paprika

Een heerlijke salade voor bij Oosterse gerechten. Ooit gemaakt bij de toenmalige Zuivelkeuken in Leidschendam.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de komkommer. Snij de komkommer in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten.
Snij de komkommer in blokjes.
Was de paprika. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snij de paprika ook in blokjes.
Pel het sjalotje en het teentje knoflook en snipper deze fijn.
Doe alle groenten in een schaal en bestrooi deze met zout en peper.
Verwarm de azijn met de mosterd en de suiker (roeren tot de suiker is opgelost) en giet de warme azijn over de komkommersalade.
Roer goed door elkaar en laat minstens een paar uur op een koele plaats intrekken.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker bij nasi, bami of een Oosterse maaltijd.

Bron

Aangepast recept Zuivelkeuken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (13)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top