Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Atjar van komkommer en rode paprika

Atjar van komkommer en rode paprika

Door: pwiggers

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-08-2004

Een heerlijke salade voor bij Oosterse gerechten. Ooit gemaakt bij de toenmalige Zuivelkeuken in Leidschendam.

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


1 komkommer - 1 rode paprika - 1 sjalotje - 1 teentje knoflook - 2 theelepels suiker - zout, peper - 1 theelepel mosterd - 1 dl azijn


Verder heb je nodig


Pannetje
schaal


Bereidingswijze

Schil de komkommer. Snij de komkommer in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten.
Snij de komkommer in blokjes.
Was de paprika. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snij de paprika ook in blokjes.
Pel het sjalotje en het teentje knoflook en snipper deze fijn.
Doe alle groenten in een schaal en bestrooi deze met zout en peper.
Verwarm de azijn met de mosterd en de suiker (roeren tot de suiker is opgelost) en giet de warme azijn over de komkommersalade.
Roer goed door elkaar en laat minstens een paar uur op een koele plaats intrekken.

Serveertip

Lekker bij nasi, bami of een Oosterse maaltijd.

Bron

Aangepast recept Zuivelkeuken



Deel dit recept

Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top