Atjar van komkommer en rode paprika

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-08-2004
  • Atjar van komkommer en rode paprika

    Atjar van komkommer en rode paprika

    Atjar van komkommer en rode paprika

Een heerlijke salade voor bij Oosterse gerechten. Ooit gemaakt bij de toenmalige Zuivelkeuken in Leidschendam.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 komkommer - 1 rode paprika - 1 sjalotje - 1 teentje knoflook - 2 theelepels suiker - zout, peper - 1 theelepel mosterd - 1 dl azijn
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pannetje
schaal

Bereidingswijze

Schil de komkommer. Snij de komkommer in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten.
Snij de komkommer in blokjes.
Was de paprika. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snij de paprika ook in blokjes.
Pel het sjalotje en het teentje knoflook en snipper deze fijn.
Doe alle groenten in een schaal en bestrooi deze met zout en peper.
Verwarm de azijn met de mosterd en de suiker (roeren tot de suiker is opgelost) en giet de warme azijn over de komkommersalade.
Roer goed door elkaar en laat minstens een paar uur op een koele plaats intrekken.

Bron

Aangepast recept Zuivelkeuken

Serveertip

Lekker bij nasi, bami of een Oosterse maaltijd.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 16-10-2019

Leuk om te horen JeanLouis. Ik hoop dat de atjar in de smaak is gevallen. Groet, Petra

JeanLouis1 avatar
JeanLouis1 08-10-2019

Morgen, woensdag 9 oktober 2019 ga ik het maken ter vergezelling van mijn nasi waar mijn dochter van achterover zwaait. Ik maak ze dan wel met gula djawa.

JeanLouis1 avatar
JeanLouis1 08-10-2019

Morgen, woensdag 9 oktober 2019 ga ik het maken ter vergezelling van mijn nasi waar mijn dochter van achterover zwaait. Ik maak ze dan wel met gula djawa.

pwiggers avatar
pwiggers 05-12-2017

Bedankt voor je reactie Marianne. Fijn dat jullie het lekker vonden. Altijd leuk om te horen. Groetjes, Petra

omajan avatar
omajan 02-12-2017

Heerlijk en simpel. Gegeten bij je oosterse roerbakschotel.Groetjes Marianne

moniquek1 avatar
moniquek1 13-09-2016

Hoi Petra ga vandaag bami maken ook van smulweb,dus goed idee om er deze salade bij te maken,heb alleen geen paprika in huis dus zal het met de komkommer doen gr monique

pwiggers avatar
pwiggers 25-08-2015

Deze atjar afgelopen weekend weer eens gemaakt. Altijd lekker en zeker 2 dagen houdbaar.

ArualB avatar
ArualB 14-03-2014

Lijkt me heerlijk fris en makkelijk te maken, ik neem hem mee. Dank je wel.

FJbaktpannenkoeken avatar
FJbaktpannenkoeken 23-02-2013

Ik heb dit doodeenvoudige receptje laatst als onderdeel van een Aziatisch verjaardagsbuffetje gemaakt. Lekker en echt een prima, frisse aanvulling op de rest. Eén om te onthouden. Groet, FJ

hyacintje avatar
hyacintje 30-07-2012

Ik heb eigenlijk nog nooit zelf atjar gemaakt, lijkt me heerlijk, ik neem je recept mee.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten