1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Baskische kip

Baskische kip

Door: bumblebeelief

  • Internationaal,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-08-2004

Ingrediënten 4 personen


4 kippenbouten
8 tomaten
2 paprika's (groen)
2 uien
3 teentjes knoflook
5 cl olijfolie (extra vierge)
0.5 dl kippenbouillon
peper
zout
250 g rijst
1 potje saffraanpoeder
paprikapoeder



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De gepelde en ontpitte tomaten in vieren snijden.
De schoongemaakte paprika's in reepjes verdelen en de gepelde uien en knoflook fijnhakken.
De olie verhitten in een diepe braadpan en daarin de bouten aan alle kanten mooi laten kleuren.
De uien en de knoflook toevoegen en glazig laten fruiten.
De tomaten en de paprika's bij de kip voegen, kruiden met peper en zout en overgieten met de bouillon.
Het deksel op de pan leggen en ongeveer 30 minuten laten sudderen op een laag pitje.
Intussen de rijst gaarkoken, laten uitlekken en op smaak brengen met saffraan- en paprikapoeder.

Serveertip

Geef er een groene salade bij...



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bumblebeelief
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top