1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse keuken
  4. Couscous
  5. hartige couscous

hartige couscous

  • Marokkaans, Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-08-2004

Ingrediënten 8 personen


750g couscous ,1kg lamsvlees,1 pompoen,4 grote wortelen ,2gourgetten,4 tomaten,1 grote ui(of2 klein),4 raapjes ,1/2 witte kool,kikkererwten, safraan,kurie,kurkuma,peteselie,zout,peper,


Verder heb je nodig


Couscous kookpot
dit is een kookpot met daarboven een gezeefde kookpot en daar dan nog een deksel op.
een grote kom waar de coucous kan in zwellen


Hartige couscous met lamsvlees en een overvloed aan groenten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kuis alle groenten en snij ze in groote (ongeveer kubussen van 5 op5 cm)stukken,
snij het vlees in stukken,hak de peterselie fijn,leg de erwten een dag te weken in water.
kook of stoof de witte kool met wat zout en peper.doe de couscous in een grote kom en overgiet deze met ongeveer 7.5 dl(een glas of4) watermet zout en laat deze rusten.als de cous goed gezwollen is (na 10 min) wrijf de couscous dan los tussen je 2 handpalmen

Bereidingswijze

1)doe in de onderste pot wat boter en voeg er de uien en het vlees aan toe.en laat deze wat bruinen 2)zet het vlees juist onder water en voeg er de tomaat,safraan,kerie (1mespunt) en de kurkuma (1/2 etl) aan toe en laat een 15 min suderen 3)doe de cous cous in de bovenste kom (de gezeefde kom) en zet deze op de bovenste samen met het deksel.
4)overgiet de couscous met een glas of 2 gezout water
5)voeg nu gelijdelijk aan de groenten bij het vlees .Doe er eerste de harde groenten in en dan enkele min later de zachter groenten (vb eerst de pompoen en de wortelen 5 min later de raapjes en de erwten en 10 min later de gourgetten en op het aller laatste de voorgestoofde witte kool en peterselie ) 6)zet al de groeten goed onder water en zet er de cous weer boven op samen met het deksel en laat stoven 7) kijk af en toe of de groenten zacht zijn als deze gaar zijn mag alles van het vuur en is het klaar om gegeten te worden

Serveertip

Neem een zeer groot bord of een platau,doe er de couscous eerst op dan overgiet je de couscous met het vocht van de groenten en het vlees en schik dan de stukken groenten en vlees mooi over het bord.
als je echt op zijn marokaans wil eten dan geef je je genodigde enkel een lepel en eet iedereen uit hetzelfde bord(schotel)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sarahvdh


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sarahvdh
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top