gebraden konijn met aardappelen
- Italiaans, Ovenschotel
- 60-120 min.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 gr.Verhit 8 el olijfolie in een grote kasserol.Haal de stukjes konijn (van een jong konijn ongeveer 1 kilo schoongemaakt gewicht,in stukken gehakt) door gekruide bloem en schud de overtollige bloem eraf.Bak de stukjes konijn aan alle kanten goudbruin in de hete olie.Giet 1 dl droge witte wijn in de kasserol,schraap aanbaksels los en doe 2 grote,in dunne plakken gesneden uien,1,3 kg kleine,nieuwe en schoongemaakte aardappeltjes en 3 kleine takjes rozemarijn erbij,en een beetje peper en zout.Zet er een deksel op en plaats de kasserol 30 minuten in de oven.Roer alles goed door en zet de kasserol nog 15 minuten-of tot de randjes van de aardappelen bruin beginnen te worden-zonder deksel terug in de oven.