Gehakt-prei-pureeschotel
- Ovenschotel
- 30-60 min.
Bloedsimpel, maar iedereen vindt dit lekker
Ingrediënten 2 recipe.people
250 gr gehakt, 4 medium preien, Maggi aardappelpuree voor ovenschotels, geraspte kaas, zout, peper, chilipoederBenodigdheden
ovenschaal, hapjespanVoorbereiding
prei snijden in ringen van ca. 1 cm dik
oven voorverwarmen op 250 gr
Bereidingswijze
Gehakt rul bakken in hapjespan met zout, peper en veel chilipoeder (en als ik zeg 'veel' bedoel ik lekker veel). Gehakt overdoen in een ovenschaal.
Prei met zout en peper in de hapjespan ca. 10 minuten smoren tot het gaar is. Verdelen over het gehakt.
Aardappelpuree klaarmaken volgens gebruiksaanwijzing op het pak en verdelen over het gehakt/preimengsel. Geraspte kaas naar smaak eroverheen strooien.
Ovenschotel ca. 30 minuten in de oven, tot de kaas mooi gegratineerd is.
Serveertip
Het is ook lekker om een klein beetje creme fraiche door de prei te mengen (maar het hoeft niet).
PS: Maggi geeft tegenwoordig aan dat het gerecht ca 45 minuten op 200 gr de oven in moet; vroeger was dat 30 minuten op 250 gr en dat blijf ik het lekkerst vinden!